April doet wat ie wil

Hallo allemaal!

Maart roert zijn staart… en dat was wel een zeer mild roeren dit jaar want wat een prachtige dagen hebben we al gehad, echt een super mooi en vroeg voorjaar!
April staat nu voor de deur en volgens een bekend gezegde ‘april doet wat ie wil…’

De hele winter heb je (bewust of onbewust) nieuwe krachten opgedaan, het was een tijd van zelf-reflexie, onderzoeken wat je wilde veranderen in het nieuwe seizoen, tijd van zaaien. Als gevolg daarvan begon in februari ‘ondergronds’ alweer iets te ontwikkelen, nieuwe energie, nieuwe krachten, kwamen (wellicht wat onrustig) naar de oppervlakte. Je wist dat er iets aan zat te komen maar kon er misschien niet je vinger op leggen. Maart was de periode waarin alle zaadjes die je voorheen hebt geplant voorzichtig begonnen te groeien, je ideeën werden concreter, duidelijker, het doel kreeg wat meer handvaten, inzicht kwam voorzichtig naar boven. Dus het eerste kwartaal van dit jaar ben je eigenlijk bezig geweest om te onderzoeken, los te laten wat je niet meer dient en ont-dekken wat je dan wel wilt. Door aandacht te geven aan je wensen krijgt het de kans om te groeien…!

En dan is het april… die doet wat ie wil…. Ben jij al zover dat je gaat doen wat je echt wilt? Durf jij tot bloei te komen en de eerste stappen te zetten tot veranderen? Om je plannen tot uitvoer te brengen, te laten zien wie je nu bent, waar je nu voor staat, waar je nu in gelooft, wat je nu wilt veranderen, wat je nu wilt neerzetten, wat je nu toch echt achter je wilt laten omdat je inziet wat het al dan niet voor jou doet? Ben je al zover dat je het leven met verve wilt leven zonder je te laten beïnvloeden door hoe het ‘hoort’ volgens je omgeving of oude overtuigingen terwijl jij het eigenlijk heel anders wilt (gaan) leven?

Laat je niet weerhouden door doemdenken, doe dingen eens op een andere manier, neem eens wat risico en ga er gewoon voor, laat je verrassen, volg je hart, volg je passie! Als je doet wat ‘hoort’ maar wat op dit moment ingaat tegen je gevoel dan zul je daar veel energie verliezen. Als je doet wat goed voelt voor jou zul je heel veel energie krijgen, gelukkiger zijn, en dat weer uitstralen naar je omgeving.

Heb je geen idee wat en of je iets anders wilt? Maak dan wat tijd vrij voor jezelf, ga wandelen in het bos of langs het strand, laat de natuur je helpen om tot rust te komen en de stilte in jezelf weer te vinden, mediteer, staar voor je uit, leun tegen een boom, neem tijd om gewoon even te zijn, zonder telefoon, zonder agenda, gewoon even zijn. Alle antwoorden zitten al in jou en die komen vanzelf omhoog als het stil en rustig is in jou. Sta zonder oordeel toe dat ideeën boven mogen komen drijven, hoe gek het idee ook is. Want vanuit een gek idee kan ook een realistisch plan ontstaan!

Heb je al wel een vaag idee maar weet je nog niet goed hoe je het anders wilt doen probeer dan een bekend patroon te doorbreken, iets op een andere manier te doen, vanuit een ander perspectief. Kook eens een nieuw recept, ga naar de bioscoop of theater, picknicken in het bos, languit in het gras liggen in de zon… Focus eens op iets anders zodat al die gedachten een andere route kunnen nemen en je vanzelf uitkomt bij een helder inzicht. Of doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan maar wat je wel leuk lijkt. Altijd al willen bungy-jumpen??? Maak plannen hoe en waar, prik een datum, maak die afspraak. Altijd al eens een reis willen maken naar Lutjebroek? Nu actie ondernemen en gaan!

Want de bruisende actieve voorjaarsenergie in April zal je plannen ondersteunen. Zal je helpen om al die ideeën, die je ergens wel hebt maar nog niet ten uitvoer hebt gebracht, te concretiseren. Om dat wat oud is en nou niet meer dient achter je te gaan laten en om het nieuwe te verwelkomen.
En ja, als je wilt veranderen en groeien op persoonlijk gebied is het nodig om uit de comfortzone te stappen en eens iets te doen wat je ‘normaal’ niet zou doen. Vasthouden aan het bekende is stilstand. Loslaten en ontdekken geeft groei. En groeien doe je stapje voor stapje, dus zet die 1e stap dan zullen de volgende vanzelf volgen…

Dus ik nodig je hierbij uit; doe eens net als April… doe eens wat je wil..!!!

OM OVER NA TE DENKEN
Tja… denken… dat is wel iets om over na te denken.
Want denken… dat doen we allemaal, en dat doen we veel, heel veel op een dag! Vaak zelfs onbewust. En vaak zijn het niet alleen maar mooie positieve gedachten die door ons hoofd schieten maar ook negatief, oordelend, ondermijnend, kritisch, enz. zowel naar onszelf als naar anderen. En zoals met alles wat we vaak doen… die gedachten worden een patroon, een gewoonte, we gaan ons ermee identificeren, we gaan geloven dat al die gedachten waar zijn… Maar is dat zo? Zijn al die gedachten echt? Is dat denken in het bekende kringetje echt of creëren we zoiets zelf… Vaak wordt denken geassocieerd met emoties, gevoelens maar wat gebeurt er eigenlijk met je op fysiek niveau door al dat denken… Met het denken creëren we herinneringen die gekoppeld worden aan emoties. Hoewel we vaker ervaren dat we emoties hebben die herinneringen creëren waar we dan weer aan denken. En eigenlijk is beide waar. We schrijven onze ‘software’ als het ware door repeterende gedachten. Als die gedachten gebaseerd zijn op compassie, liefde, mededogen zullen de hersenen heel andere signalen geven dan wanneer het gebaseerd is op angst, haat, onmacht…

Joe Dispenza is een specialist op het gebied van de hersenen en in bijgaande Ted Talk legt hij heel helder uit hoe de hersenen in elkaar zitten, hoe hersencellen verbindingen maken EN… hoe je door het bewust beoefenen van andere denkpatronen ook werkelijk de verbindingen in je hersenen kunt veranderen. Hij noemt dit ‘Science of changing the mind’. In 18 minuten wordt dit zeer inzichtelijk gemaakt, aanrader om te zien, kijk tot het einde. Klik hier!

Nu je weet hoe linken worden gelegd in de hersenen zul je zeker meer gemotiveerd zijn om bewuster te worden van al die ‘gedachten’ om zo je software te gaan herschrijven. Om die software te schrijven wat en hoe jij dat wilt! Word je bewust van wat je denkt, hoe je denkt en vervang dit met meer positieve gedachten. Ondermijn je zelfwaarde niet, ga niet mee in negatieve gedachten, wordt bewust van oordeel enz. en vervang een gedachte ‘uit de oude doos’ met een frisse nieuwe positieve gedachte zodat jij jouw nieuwe werkelijkheid gaat creëren.
Want geloof me, het werkt!

AANBIEDING VAN DE MAAND

In maart heb ik een introductie workshop gevolgd; Thai-Yoga Massage.
Dit is een massagevorm uit het noorden van Thailand en is milder dan de zuidelijke, meer bekende, stevige vorm. Er wordt veel gestrekt, gerekt en op energie-banen gewerkt. Alles in een vloeiende bewegingen, bijna als een dans. Zelf vond ik het een heerlijke ervaring, heel ontspannend terwijl er echt flink wordt gewerkt aan het fysieke en energetische lichaam. Je ligt (soms zit je even) in gemakkelijk zittende kleding op een comfortabele mat op de grond terwijl je in houdingen wordt gebracht die ook in de yoga worden gebruikt (daarom ook wel yoga voor luie mensen genoemd). Omdat ik deze techniek wil oefenen om te zien of ik de opleiding ook echt wil gaan doen doe ik deze aanbieding; de eerste 3 aanmeldingen krijgen deze massage van ongeveer een uur geheel vrijblijvend! Let op… het gaat om oefenen dus ik zoek ‘vrijwilligers’ die het niet erg vinden als ik af en toe even spiek op mijn briefje tot ik het wat meer in ‘de vingers’ heb.
Mooi aanbod toch? Als het je wat lijkt bel of mail dan even voor een afspraak!

yoga massage

EN VERDER…

3 t/m 11 april is de praktijk gesloten
In deze week ben ik ook niet bereikbaar via mail of telefoon. Wel kun je mij een email sturen zodat ik daarna snel contact met je kan opnemen!

Astrologische weetjes…
Op deze data in april zal de energie van maan en zon invloed kunnen hebben op je gemoedstoestand, je energie beïnvloeden (dus moe of juist energiek):
15 april volle maan met totale maansverduistering
29 april jaarlijkse, ringvormige, zonsverduistering

De volgende data zijn ook interessant om naar uit te kijken:
21 juni zomer zonnewende
22 september herfst equinox
8 oktober volle maan met totale maansverduistering
23 oktober gedeeltelijke zonsverduistering
21 december winter zonnewende

Inspiratie;
Een aanrader om te lezen; ‘De Gedachtevormer’ van Ad van Veen.
Boeiende schrijfstijl, mooi woordgebruik en al lezend neemt hij je mee in deze semi-historische roman die begint bij de huidige jaartelling en eindigt in 2013. De hoofdpersoon in dit boek heeft, door zijn bijzondere taak, persoonlijke gesprekken met onder meer Anne Frank, Jeanne d’Arc, John Lennon, Mozart, Vincent van Gogh en Jezus van Nazareth. En dat allemaal tijdens de laatste dagen/uren van hun leven.
Fijn boek, klik hier voor meer informatie.

‘High school student’ legt de 4e dimensie heel helder uit: check-it-out

Een interview van Lilou met Penny Pierce o.a. over het verhogen van je frequentie en je bewustzijn in het nu moment, en andere mooie inzichten. Dit zijn ook onderwerpen die in de Bewust Zijn trainingen worden behandeld, aanrader om te kijken dus klik hier!

En er gaat dit jaar nog heel veel gebeuren; van mooie concerten tot leuke festivals.
Voor ieder wat wils… dus hierbij de zeer gevarieerde Agenda & Inspiratie Divers:

Joe Dispenza komt naar Nederland voor lezing en workshop, 4-6 april:

Matias de Stefano heeft heldere herinneringen en op 20 april geeft hij een workshop/lezing in Utrecht;

Hierbij een interessante video met engelse ondertiteling en nederlands geschreven vertaling;

Quero’s weer in Nederland!
Voor de mensen die geïnteresseerd zijn: er komen weer paqo’s naar Nederland voor het geven van workshops, helingen, inwijdingen en despacho’s . Don Alejandro is een Pampemasayok en Doña Marquesa is zijn dochter. Het is voor Doña Marquesa de eerste keer dat ze Nederland en Europa bezoekt.
Don Alejandro en Doña Marquesa zijn van:
2 t/m 4 mei in Groningen
5 t/m 8 mei in Voorschoten
9 mei t/m 14 mei in Baarn
16 t/m 21 mei in Gorinchem
30 mei-1 juni in Voorschoten
Meer info via http://www.terrasacra.net

Dõna Ernestina en Don Lorenzo zijn van
27 maart tot en met 6 april in Kerkdriel voor helingen, initiaties en lesdagen
Meer info via http://www.incasjamanisme.nl

De Dalai Lama komt naar Nederland. Op zondag 11 mei zal hij een o.a. een ‘Buddhist teaching’ geven gevolgd door een ‘public talk’. Info .dalailama2014.nl

Kirtana geeft op 1 juni, van 14.30 – 17.00 uur in de aula van de Vrijeschool in Zeist een concert. Als je haar nog niet kent, kijk, luister – en vooral voel – dan hier .kirtana.com.
Kirtana meemaken is meer dan luisteren naar muziek. Het is tegelijk een optreden, een satsang, een meditatie en een healing. Alle info: Organisatie: petervankan.com

3 en 4 juni geven Deva Premal & Miten eenn concert met Manose en Maneesh in Schouwburg Almere. De kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.schouwburgalmere.nl

Festivals…

Juni – Open Spirit Midzomer Festival
Op de Humaniversity in Egmond aan Zee, Social Meditations, AUM, Creativity, Shamanic Work, Individual sessions, Divine Healing, Dancing, Boozeria Party, Theatre, Singing, Beach & Dunes, Hanging out. Alle info humaniversity.com

July 8-13 in 2014 – Annual Global Ecovillage Conference
Connecting Communities for a Sustainable World, will be held at ZEGG, Germany

12/19 july – Lifted by love Osho Risk festival in Denemarken

12/19 july – No mind festival in Zweden

Osho festival in Miasto in Italië

6-10 aug. 2014 – OpenUP! Festival. Kasteel de Berckt, 5991 PD Baarlo. http://www.openupfestival.nl

Augustus – Celebrate Life Festival 2014 in Wardenburg, Germany
The Art of Awake Relationship – Relational Intelligence in Action. http://www.thomashuebl.com

15 t/m 17 augustus – Healing Festival op landgoed Venwoude in Lage Vuursche. http://www.healingfestival.nl.

Eind augustus 2014 – Het Osho Festival in Rotterdam, http://www.oshofestival.nl

20-24 augustus 2014 – 2e Sacha Zomer Festival. Info: Durga Mati http://www.dansdevijfritmes.nl

passie

Tot besluit…

Op deze mooie zonnige middag, 1 april, wens ik jullie een machtige mooie ‘grote schoonmaak’. Dat al het oude wat bruikbaar is wordt schoongemaakt en de rest weg mag. Opruimen creëert ruimte voor nieuwe dingen, nieuwe groei, inzichten, ideeën, kansen, mogelijkheden…
Ik wens jullie allen een zeer groeizame maand met veel zonkracht, licht, vreugde, rust en ruimte.

Vanuit mijn hart
In Lak’esh (ik ben de andere jij)
Jeannette (Solera)

Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen?
Heb je vragen? Bel of mail mij dan even!
Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd
zijn stuur deze nieuwsbrief dan door en/of laten
ze zich aanmelden, dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit deze nieuwsbrief mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s