Het ei in Mei…

Hallo allemaal!

Wat lijkt de tijd te vliegen en ook al is tijd geen constante gewaarwording (soms vliegt de tijd en soms juist niet) toch lijkt het iedere maand sneller te gaan. Er gebeurt ook zoveel! De natuur die begin april op barsten stond is in de 2e helft van de maand ook werkelijk van de ene op de andere dag opengebarsten. Alles heerlijk fris groen, veel bloemen, zacht weer, echt voorjaar inclusief de buitjes van de laatste dagen. Het is ook een tijd van elkaar snel opvolgende veranderingen. Ook de traditionele maandelijkse nieuwsbrief is in een nieuwe vorm gegoten zoals jullie zien. Inhoudelijk ook iets anders maar nog steeds volop informatie en inspiratie!

April was energetisch een nogal uitdagende maand. Gedurende april kon je in het fysieke maar vooral ook in het emotionele lichaam het een en ander hebben ervaren, alsof er muntjes vallen, je inzichten krijgt maar er niet je vinger op kon leggen, onbestemd en vaag. Alsof je in de startblokken stond en geen signaal kreeg om te gaan starten. Dat had allemaal te maken met de aanloop naar de maansverduistering (eclips) van de volle maan op 15 april. Deze maan wordt ook wel bloedmaan genoemd omdat de maan een oranje-rode gloed kreeg door de stand van de zon op dat moment. En de energie van deze maan heeft voor veel mensen, bewust of onbewust, impact gehad. Velen waren rusteloos, ongedurig, moe, emotioneel, kort lontje. De energie van eclipsen zorgen altijd voor veranderingen, helpen in het opschonen en loslaten van dingen die klaar zijn, je niet meer dienen, waar je ‘uit gegroeid bent’ en om dit alles achter je te laten zodat er ruimte komt voor nieuw!

Cardinal_Grand_Cross_April_2014En op 21 april begon ‘the cardinal grand cross’ waarbij de planeten Mars, Jupiter, Uranus en Pluto uitlijnen in de vorm van een kruis. Dit kruis zorgt ook weer voor veranderingen, de uitdagende energieën van april komen wat meer tot rust, dingen kunnen weer gaan stromen. We komen weer ‘back on track’ en kunnen met deze energie als ondersteuning prima in actie komen om nieuwe dingen te starten, uit te proberen. Wellicht heb je zelf al kunnen merken dat het de laatste dagen weer wat makkelijker was, er meer helderheid was, er meer uit je handen kwam, er zit weer beweging in… En in de maand mei zul je absoluut nog meer verschil gaan ervaren! En ja, er zullen zeker nog momenten zijn dat het even minder stroomt maar dat zal van kortere duur zijn. Blijf wel goed luisteren naar je lichaam, je gevoel, je hart en doe wat op dat moment goed voelt, forceer niets maar kom wel in beweging, in jouw tempo! Zoals vogels al een poosje volop aan het nestelen, rondvliegen en broeden zijn, zo zal ook de energie van de maand Mei ons helpen om dat ei te gaan leggen. Dat ei waar we al een poosje op broeden kan zich de komende maand openen zodat het nieuwe zich kan manifesteren en tot volle bloei komen!

OM OVER NA TE DENKEN

LIEFDE, daar wil ik het even over hebben en dan liefde zonder randvoorwaarden of oordeel. Want deze liefde is niet iets wat de maatschappij ons nou direct laat zien of waar wij mee opgegroeid zijn. Emoties als angst, jaloezie, boosheid komen vaker voorbij op het nieuws, internet enz. terwijl Liefde een veel krachtiger energie is met een veel hogere frequentie… de hoogste frequentie die er is dus waarom zou je voor iets anders kiezen? Omdat velen van ons zo geprogrammeerd zijn in de loop der jaren om negatief over onszelf te denken? Wees eens eerlijk, hoeveel hou jij van jezelf? Ook zonder oordeel? Zonder voorwaarden? Accepteer jij jezelf volledig, gewoon zoals je nu bent? Weet jij dat je helemaal goed bent zoals je nu bent? Inclusief je schaduwkant? Omdat die ook bij jou hoort en omdat juist daar je groeipotentie zit? Durf jij tegen jezelf of een ander te zeggen ‘ik hou van je’ zonder daar iets voor terug te verwachten? Maar omdat je dat zo ervaart vanuit je ware zelf? Houden van, vanuit vrijheid?

Liefde is verbonden met bewustzijn, hoe meer je van jezelf houd, hoe meer je bewustzijn kan groeien! Dus waarom zou je zo kritisch zijn naar jezelf toe, waarom jezelf negatiever ‘denken’ dan je bent…? Het draait echt alleen om Liefde! En hoe meer je van jezelf houd hoe gelukkiger je zult zijn want geluk zit in jou, niet in de dingen om je heen, jij bent het geluk. Je hoeft alleen maar je hart te openen en de liefde te laten stromen… en juist dat is voor velen best wel eng want dan laat je zien wie je echt bent, ben je kwetsbaar, komt de angst op afwijzing of pijn naar boven drijven… Nou en? Als dat laatste gebeurd stuur daar dan liefde naar toe, je zult zien dat het werkt, dat de angst plaats maakt voor de veel hogere frequentie van Liefde.

1150312_535491279851702_1284157295_nHet gaat er nu om werkelijk te leren Leven, om Liefde te laten stromen, te houden van en te zijn wie je bent. Daardoor zal ook je bewustzijn zich kunnen uitbreiden, kan je hart vanzelf verder open gaan, zal het vertrouwen in jezelf vergroten zodat je steeds meer en steeds krachtiger kunt worden wie je in essentie werkelijk bent. Onderzoek het Zelf, kijk – ervaar – voel, wat is van jou en wat niet. Laat los wat niet meer bij je past. Dan word je vrij van conditionering, vrij van gewoonten, vrij van belemmeringen, een wezen van liefde en vol licht, stralend, genietend van al die kleine en grote dingen in het leven, vrij…

Er zijn steeds meer mensen op aarde met een hoog bewustzijn. Steeds meer mensen ontwaken uit de illusie van de huidige maatschappij die op angst gebaseerd is en verhogen daardoor hun bewustzijn. En daardoor kan ook het collectieve bewustzijn zich uitbreiden, ‘verhogen’, waardoor meer mensen wakker kunnen en zullen worden! Het mooie van internet is dat er nu ook heel veel gedeeld kan worden. Matt Kahn bijvoorbeeld is een interessante spreker. Hij spreekt zacht en ingetogen maar deelt prachtige inzichten. Bekijk deze eens over The Divine Plan waarin hij o.a. praat over relaties. Dat het leven uit relaties bestaat weten we maar hij spreekt ook over de relatie tussen ziel en lichaam, linker en rechterhersenhelft, hoofd en hart… mooi om ook de relatie met en in jezelf erbij te betrekken. Ook een aanrader als vervolg op het stuk van Joe Dispenza vorige maand (connectie van neuronen) is zijn filmpje The Love Revolution. Door telkens te zeggen ‘ik hou van jou’ programmeer je de frequentie van liefde ipv bv angst, onzekerheid, boosheid e.d.. Aanrader om iets van hem te zien/horen.

Jelle van sochicken heeft ook een mooi artikel over geschreven; 47 manieren om je liefdevoller te voelen.

Maar kijk/luister ook eens naar Gangaji, AmmaBhagavan, Mooji, Jeff Foster, de vele Lilou interviews, Greg Braden, Adyashanti, Inelia Benz… Woon eens een satsang bij (bijvoorbeeld deze), of begin met mediteren (er zijn vele vormen maar eigenlijk is dit heel eenvoudig, weten hoe? Voel je welkom op de meditatieavonden!) Of kijk eens naar dit interview met Michael Road, een bijzondere man met heldere uitspraken, ook over liefde. Het is nu de tijd om door de illusie van de oude energie te gaan kijken, te ont-dekken wat er werkelijk is. Al deze dingen kunnen je helpen om het kringetje van denken te doorbreken, om vanuit andere invalshoeken te gaan kijken, te onderzoeken of dit voor jou ook zo is, zo nee, hoe dan wel…. Door bewust te worden van angst, programmering, conditionering en te verschuiven naar liefde en vrijheid verhoog je jouw vibratie en bewustzijn. Laat je inspireren door de velen die ook op het pad van bewustworden/bewustzijn lopen, je hoeft niet ieder wiel helemaal zelf uit te vinden. Wat je wel kunt doen is actief worden in je zelfonderzoek, dus niet een onderzoek naar emoties of trauma’s uit je leven maar een onderzoek naar het Zelf…! Jouw ware Zelf…!

Hierbij een mooie meditatie van Osho die aansluit bij het thema Liefde:

“Sitting alone in your room, be loving. Radiate love.
Fill the whole room with your love energy.
Feel vibrating with a new frequency, feel swaying as if you are in the ocean of love.
Create vibrations of love energy around you.
And you will start feeling immediately that something is happening;
Something in your aura is changing;
Something around your body is changing;
a warmth is arising around your body… a warmth like deep orgasm.
You are becoming more alive.
Something like sleep is disappearing.
Something like awareness is arising.”

🙂 Probeer het maar, als je de energie van liefde laat stromen voel je vrijwel direct verandering!

AANBIEDING VAN DE MAAND

images (7)Even lief zijn voor jezelf, even een pas op de plaats, even aandacht voor de voeten want die dragen je tenslotte door het leven!
Dus deze maand een uitgebreide voetmassage van 25 minuten voor €20,- inclusief kopje thee/koekje :).

WAT STAAT ER IN DE AGENDA?

Op afspraak Kundalini Healing
Een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie.
4 mei Engelenlicht
Wil je meer weten over de Aartsengelen en hoe je contact kunt maken? Dan is dit een dag voor jou! Klik hier voor meer informatie.
6 mei Meditatie avond
Samen mediteren is echt super om te doen, je komt makkelijker in de flow en de stilte. Klik hier voor meer informatie.
12 mei Oneness- Deeksha avond
Oneness Blessing of Deeksha is een heerlijke, liefdevolle en krachtige energie. Kom het zelf ervaren, op afstand mee doen kan ook! Klik hier voor meer informatie.
17-18 mei Bewust Zijn – level 1
Wil je oprecht kijken naar de patronen, blokkades, trauma’s, overtuigingen, gewoonten e.d. die invloed hebben op jou en hoe je in je leven staat? Hier vrij in worden? Klik hier voor meer informatie.
15 juni Opgestegen Meesters
De Opgestegen Meesters willen graag contact met jou op een bewuste manier zodat ze je kunnen helpen. Hoe? Klik hier voor meer informatie.
13 juli Elohim
Wat of wie zijn Elohim en wil je ervaren wat het voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
19-20 juli Bewust Zijn – level 2
Wil je jezelf verder ontwikkelen en de diepte in gaan betreffende creëren en manifesteren? Bewust worden van de werking van ego en mind? De magie ontdekken, eigen maken en integreren in je leven? Klik hier voor meer informatie.
23-24 augustus Bewust Zijn – level 3
In dit level gaan we de magie van het leven actiever onderzoeken, je eigen wijsheid en kennis op een dieper niveau wakker en bewust maken. Klik hier voor meer informatie.

ALGEMEEN

Wil je gewoon iets vragen, een training volgen, activiteit bijwonen, sessie plannen?
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@solera.nu.
logo soleraUitgebreide informatie over alle trainingen, healingen, massages etc. kun je vinden op mijn website; http://www.solera.nu.
Ook worden hier wijzigingen in de planning en de laatste nieuwtjes of bijzonderheden vermeld. Alle trainingen / avonden / sessies vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort.
Komen de geplande data je niet goed uit maar wil je wel een training volgen, een activiteit plannen of op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan ook even contact op want natuurlijk kan dat!

EN VERDER…

De laatste tijd is er minder belangstelling voor de despacho avonden en de trancereizen. Daarom heb ik besloten dit niet meer in de agenda op te nemen op regelmatige basis maar zal het ‘ad-hoc’ worden georganiseerd. Op individuele basis of met een ‘eigen’ groepje is dit natuurlijk ook mogelijk. In overleg kunnen we daar dan een datum en tijdstip voor prikken. Ook de viering van de zonnewende op 21 juni gaat niet door.

Altijd inspirerend zijn de filmpjes van Infinite Waters – Diving Deep, kijk bijvoorbeeld naar dit filmpje over How to make Life worth Living. Mooie quote bijvoorbeeld is ‘Life becomes worth living when you have a hunger for truth’… Of kijk naar deze over het verhogen van je vibratie deel 1 en vooral deel 2.

In oktober 2013 was Amma in Nederland en hier is een documentaire over gemaakt. Deze wordt uitgezonden op 3 mei 2014, ned 2, 11:30 bij OHM. Herhaling op zondag 4 mei om 15:00. Meer informatie: http://amma.org/ http://www.amma.nl/ http://www.amma-international.org/

Heb je iets met hunebedden? Dan is dit wellicht interessant voor jou!

In beknopte heldere bewoordingen geeft Het Grotere Plaatje hun visie op de aarde, buitenaardse beschavingen, wat de illuminatie inhoudt e.d. Aanrader.

Kwam ook dit mooie artikel tegen; Nederland-gidsland, waarin gesproken wordt over diverse onderwerpen die allen met elkaar te maken hebben. Beginnend bij graancirkels, adam kadman lichaam, dna blauwdruk, liefde…

De MIR Methode; ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. De MIR-Methode is een Zelfhelingsmethode en is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. Kijk hier voor het instructiefilmpje, het is simpel en doeltreffend.

Evenementen:

Quero’s weer in Nederland!
donalejandro1Voor de mensen die geïnteresseerd zijn: er komen weer paqo’s naar Nederland voor het geven van workshops, helingen, inwijdingen en despacho’s . Don Alejandro is een Pampemasayok en Doña Marquesa is zijn dochter. Het is voor Doña Marquesa de eerste keer dat ze Nederland en Europa bezoekt. Don Alejandro en Doña Marquesa zijn van:
2 t/m 4 mei in Groningen
5 t/m 8 mei in Voorschoten
9 mei t/m 14 mei in Baarn
16 t/m 21 mei in Gorinchem
30 mei-1 juni in Voorschoten
Meer info via http://www.terrasacra.net

De Dalai Lama komt naar Nederland en op zondag 11 mei zal hij o.a. een ‘Buddhist teaching’ geven gevolgd door een ‘public talk’. Info http://www.dalailama2014.nl. Ik weet niet of er nog kaarten zijn…

Meditatie 15 juni;
Matias De Stefano uit Argentinië heeft al vanaf zeer jonge leeftijd heldere herinneringen aan leven voor zijn geboorte en hij heeft een heldere missie voor onze planeet. Volgens Matias is Nederland het hart van de planeet. Hij roept alle mensen op om op 15 juni om 19.00 uur Italiaanse tijd hun energie en liefde te sturen om een verandering te bewerkstelligen. Om liefdevolle energie vanuit Zuid Amerika via Portugal, Spanje naar Italië te sturen, het Vaticaan. Het Vaticaan ziet eruit als een grote sleutel en het is de bedoeling dat we ons inzetten en ons samen herinneren om de sleutel om te draaien en zo de poort te openen naar de Hemel op Aarde. Kijk hier voor meer informatie over de meditatie of lees dit artikel waarin ook een plaatje van de sleutel van het Vaticaan duidelijk zichtbaar is.

17 en 18 juni is Moeder Meera in Den Haag / Scheveningen voor Darshan. Kijk voor informatie op haar website. Wil je een Darshan bijwonen klik dan op deze link om te reserveren.

4 juli komen Gangaji en Eli naar de Muiderkerk in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Concerten:
Kirtana geeft op 1 juni, van 14.30 – 17.00 uur in de aula van de Vrije school in Zeist een concert. Als je haar nog niet kent, kijk, luister – en vooral voel – dan hier .kirtana.com . Kirtana meemaken is meer dan luisteren naar muziek. Het is tegelijk een optreden, een satsang, een meditatie en een healing. Alle info: Organisatie: http://www.petervankan.com

3 en 4 juni geven Deva Premal & Miten een concert met Manose en Maneesh in Schouwburg Almere. De kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.schouwburgalmere.nl

Festivals…
• Juni – Open Spirit Midzomer Festival
Op de Humaniversity in Egmond aan Zee, Social Meditations, AUM, Creativity, Shamanic Work, Individual sessions, Divine Healing, Dancing, Boozeria Party, Theatre, Singing, Beach & Dunes, Hanging out. Alle info; http://www.humaniversity.com
• July 8-13 in 2014 – Annual Global Ecovillage Conference
Connecting Communities for a Sustainable World, will be held at ZEGG, Germany
• 12/19 july – Lifted by love Osho Risk festival in Denemarken
• 12/19 july – No mind festival in Zweden
• 6-10 aug. 2014 – OpenUP! Festival. Kasteel de Berckt, 5991 PD Baarlo
• Augustus – Celebrate Life Festival 2014 in Wardenburg, Germany
The Art of Awake Relationship / Relational Intelligence in Action
• 15 t/m 17 augustus – Healing Festival op landgoed Venwoude in Lage Vuursche. http://www.healingfestival.nl
• Eind augustus 2014 – Het Osho Festival in Rotterdam,
• 20-24 augustus 2014 – 2e Sacha Zomer Festival. Info: Durga Mati http://www.dansdevijfritmes.nl

Astrologische weetjes…
Dit jaar zijn er een aantal interessante data:
21 juni zomer zonnewende
22 september herfst equinox
8 oktober volle maan met totale maansverduistering
23 oktober gedeeltelijke zonsverduistering
21 december winter zonnewende

TOT BESLUIT

1558433_729307520452905_2153499426672770529_nGo deeper.
Past thoughts into silence.
Past silence into stillness.
Past stillness into the heart.
Let love consume all that is left of you.
~ Kabir ~

Wens ik jullie allen een mooie, bijzondere, liefdevolle, sprankelende, wakkere maand. Vol met nieuwe impulsen, vreugde, verbondenheid, kracht en helderheid. Geniet van het Leven, Geniet van het Zelf, Geniet van wie je werkelijk bent, want jij bent Vrijheid als jij dat wilt!

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Heb je vragen? Bel of mail mij dan even!
Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief dan door en/of laten ze zich aanmelden via mail of de contactpagina van de website http://www.solera.nu. Dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit deze blog/nieuwsbrief mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s