Groeikansen in Juni..!

Hallo allemaal!

Wat hebben we een prachtige dagen gehad in Mei, hebben jullie ook zo genoten van al die fluitende vogels en glimlachende mensen? En ook gemerkt dat er qua energie nogal wat is gebeurd? Er zijn namelijk energie poorten open gegaan waardoor er o.a. krachtige energie van de zon richting aarde is gekomen en dat brengt altijd veranderingen in de atmosfeer. Veel mensen hebben ervaren dat er begin van de maand wat stagnatie was, moeilijk in beweging komen, dingen voor je uit schuiven, er even geen zin in hebben en dan ook dat druilerige weer nog… mopperdemopper… Maar juist al die regen en onweersbuien hebben de atmosfeer heerlijk opgefrist en heel veel ‘oud’ schoon gewassen! Vervolgens brak de zon door en werd het heerlijk weer, temperaturen stegen, we kregen weer daadkracht en meer levenslust en vergaten al die natte dagen eigenlijk meteen. Gelukkig maar want de energie bruist weer en spoort aan tot actie en manifestatie. Deze energie steunt je bij alle acties, keuzes, onderzoeken of waar je maar mee bezig bent. Mei was de maand om dat ei te leggen, uit te broeden en om vervolgens uit dat ei te kruipen!
Juni kan echt een mooie maand worden want nu je net uit dat ei gekropen bent en opdroogt in de zon gaan de planeten je een handje helpen! 28 mei is de nieuwe maan begonnen en deze wordt ook wel de Bloemmaan genoemd omdat inderdaad van alles en nog wat in bloei staat! De natuur groeit snel en ook voor jou kan dit een groeifase worden. Stem je af op je plannen en wensen, breng je aandacht naar dat wat je wilt manifesteren en blijf daar op focussen, dwaal niet af. Het kan een fase zijn van introspectie, contacten worden makkelijker gelegd en gesprekken kunnen van mens tot mens plaatsvinden. De stand van de planeten geeft alles iets luchtigs maar zorg ervoor dat je wel vanuit je hart blijft manifesteren en laat je niet verleiden tot verstandelijk beredeneerde zaken want door de luchtigheid kan het lastiger worden om bij je gevoel te blijven. Het gevoel van een ‘roze-bril’ kan zeker voorbij komen dus geniet daarvan maar weet dat het niet de hele waarheid is en verlies jezelf daar niet in.
En op 21 juni is de zomer zonnewende, de langste dag van het jaar in het noordelijk halfrond, altijd bijzonder! Want een zonnewende heeft een bijna magische energie. Dit jaar valt het op zaterdag dus geniet van de kracht/warmte/licht van de zon, de kracht van/in de natuur en in jezelf. Ga als het lekker weer is vooral naar buiten en geniet in de avond van de sterrenhemel, de energie frequenties en de magie van al wat leeft.

OM OVER NA TE DENKEN

Soms heb je wel eens het gevoel dat er wel heel veel tegelijk aan verandering onderhevig is, dat het even te veel is, dat je het gevoel krijgt dat je het niet meer kan bijbenen, dat je ‘overloopt’. Dan is het tijd om een pas op de plaats te maken en rustig adem te halen, niet even maar meer structureel. Een kleine aanpassing in het dagritme dus. En zoals de meesten die mij kennen wel weten hou ik van praktisch, simpel en doeltreffend. Daarom hierbij wat stappen/tips die kunnen helpen om met al die veranderingen en hectiek om te gaan op een eenvoudige en makkelijk in te passen manier. Het enige dat je nodig hebt is wat discipline in het begin :).
1. Zet je tv uit, computer uit, telefoon uit… Neem pauze! Praat en denk even niet over de zorgen maar verplaats je aandacht heel bewust naar iets waar je plezier aan beleeft. Lees een boek, luister naar muziek, ga schilderen, tuinieren, speel piano of doe ‘niets’. Doordat je je gedachten ‘ver-zet’ kunnen heldere ingevingen opborrelen, komt inzicht en overzicht en dus ruimte en rust, daarna zul je anders kijken naar ‘de zorgen’.
2. Ga de natuur in, ga naar een park of bos of water en verbind je met de aarde, luister naar vogels, hoor de wind door de bomen, de zon op je huid, ervaar dat de natuur rust geeft. Adem die rust in en laat het door je hele lijf stromen, zak er even in weg. Gun jezelf dat moment ook werkelijk, dat je ook even niets hoeft, niet van anderen en vooral ook niet van jezelf. Echt, 5 minuten doen al wonderen!
3. Regent het pijpenstelen? Dan kun je ook ontspannen vanuit je luie stoel thuis, sluit je ogen en visualiseer een mooie plek, de zon, de wind, de branding van de zee, wat jij wilt… ervaar dit alsof je er ook echt bent en adem de energie van die visualisatie in, laat het door je lijf stromen, ontspan.
4. Observeer je routines en patronen. Doe je telkens iets waar je eigenlijk niet blij van wordt maar is het een routine geworden, een sleur, gewoonte, patroon? Wordt je bewust van die routines en verander dan één routine eens. Kan simpel zijn, eet je altijd muesli voor het ontbijt? Neem dan eens fruit of een boterham. Het hoeft niet rigoureus te zijn om effect te hebben. Wees de observant van jezelf en doorbreek patronen, routines, dat geeft al snel nieuwe inzichten en innerlijke rust. Je zult als vanzelf meerdere routines af en toe gaan veranderen.
5. Maak dat moment voor jezelf hoge prioriteit, elke dag! Doe dan wat jou rust geeft of blij maakt. Maak bijvoorbeeld innerlijke vrede prioriteit. Vrede met wie je nu bent, wat je doet, met de pauze die je neemt en dat je die jezelf ook gunt. Of ga mediteren, maak een wandeling of dans eens vrijuit op een lekker muziekje. Voel je niet schuldig dat je even alleen maar aandacht hebt voor jezelf, het is niet egoïstisch, het is ‘ontladen’ om te kunnen ‘opladen’ om te kunnen ‘uitladen’!
6. Sluit je aan bij een groep met positieve energie, dat kan een sportclub zijn, yoga, meditatie, muziek, schilderen enz. Je zult merken dat het je iedere keer een impuls geeft om weer fris en vanuit een ander perspectief naar dingen te kijken.
7. Blijf in het moment, dit moment, focus volledig op wat je doet, geef het al je aandacht. Je zult merken dat je dan minder gaat piekeren over van alles en nog wat, het werk sneller en efficiënter gedaan is en het heeft, mits je werkelijk met aandacht bent, ook een snel effect.
8. Glimlach ook al voel je die niet meteen van binnen, zet glimlachjes in al je organen, je hele lichaam, trek je mondhoeken op, denk aan iets leuks en je zult merken dat het werkt.

En zo zullen er nog veel meer mogelijkheden zijn, als je er even over nadenkt kom je er vast wel op. Iets wat voor jou werkt. Breng dan de discipline op om het ook werkelijk te doen! Dan zul je heel snel merken dat je meer in balans bent in het leven, beter kunt handelen met alles wat op je bord ligt, het leven ook weer leuker en lichter wordt. Gewoon… omdat jij er af en toe even ‘uitstapt’en het weer leuker maakt!

Recent kwam er ook een vraag over de artikelen en filmpjes die ik deel. Ze zijn vaak van divers pluimage, door verschillende mensen geschreven maar in ieder artikel zit iets wat interessant is, iets om over na te denken. Dat is ook de reden dat ik ze deel. Het wil niet zeggen dat ik het altijd helemáál eens ben met wat is geschreven maar in de kern zit altijd een waarheid of interessante informatie. En hoewel mijn invalshoek kan verschillen met die van een ander wil niet zeggen dat de één of de ander de ‘waarheid’ schrijft. Mijn waarheid kan afwijken van jouw waarheid en dat is helemaal goed. We zijn tenslotte allemaal unieke wezens met een unieke levenswandel.
Waarom deel ik het dan? Om je van informatie te voorzien vanuit die vele invalshoeken want een muntje valt niet altijd bij de woorden van de één maar misschien wel bij die van de ander. Om je te stimuleren op onderzoek uit te gaan, om een innerlijke ontdekkingsreis te maken. Wat zegt deze informatie mij, kan ik hier iets mee, wat triggert het in mij, waarom, hoe, wat kan ik er mee, wat wil ik er mee, is dit ook voor mij zo, durf ik confrontaties met mijn overtuigingen aan te gaan, resoneert het met mijn diepe innerlijke weten of juist niet… Door naar binnen te keren met je aandacht kun je ontdekken wie je in wezen bent en dat wat je niet bent. Dat wat de buitenwereld je heeft opgelegd en dat wat je van nature bent. Dat is een mooie en persoonlijke reis die je kunt maken. Confronterend dat wel. Maar ook heel verhelderend. Je gaat ontdekken wat de invloed is van al die conditioneringen en overtuigingen, van de mind. En door telkens alert te blijven onderzoeken ga je steeds meer de rust, stilte, harmonie, balans, liefde in jezelf ontdekken. Zeer de moeite waard, verrijkend ook en steeds meer momenten van aha en puur zijn. En dit alles straalt dan vanzelf weer naar buiten, naar je omgeving. En die reageert daar ook weer op. Een enkeling zal door jouw innerlijke verandering wellicht geïrriteerd raken maar de meesten zullen zich comfortabel voelen en met je in gesprek willen gaan doordat je uitstraalt wie je bent, niet wie je denkt dat je moet zijn. En ja het is soms een lange lastige weg, een constante alertheid op wat je doet-zegt-handelt, om al die ingesleten patronen, gewoonten, overtuigingen te onderzoeken en doorzien. Daarom zijn al die artikelen en filmpjes er. Om je te helpen bij dit onderzoek. Daarom kun je ook bij mij terecht voor vragen en persoonlijke sessies, geef ik trainingen om dingen aan te reiken zodat je er zelf verder mee aan de slag gaat in jouw tempo. Kan ik richting(en) wijzen om op onderzoek te gaan en/of je energiesysteem in balans brengen. Want als je energie beter stroomt kan ook het onderzoek makkelijker stromen. Niemand anders kan bepalen hoe jij je leven leeft, wat je wel of niet wilt doorzien en al dan niet wilt vasthouden. Alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw leven. Dus kies je voor de comfortzone, voor dat wat je al kent? Of durf je te kiezen je voor onderzoek, uitdaging, groei, rust, stilte, geluk, BewustZijn…

1505577_306881582794766_1088456507122589304_nI prayed for Change, so I changed my mind.
I prayed for Guidance and learned to trust myself.
I prayed for Happiness and realized I am not my ego.
I prayed for Peace and learned to accept others unconditionally.
I prayed for Abundance and realized my doubt kept it out.
I prayed for Wealth and realized it is my health.
I prayed for a Miracle and realized I AM the Miracle.
I prayed for a Soul mate and realized I am the One.
I prayed for LOVE and realized it’s always knocking, but I have to allow it in…
~Jackson Kiddard~

WAT STAAT ER IN DE PRAKTIJK AGENDA?
Op afspraak Kundalini Healing -> Een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie.
2 juni Oneness- Deeksha avond -> Oneness Blessing of Deeksha is een heerlijke, liefdevolle en krachtige energie. Kom het zelf ervaren, op afstand mee doen kan ook! Klik hier voor meer informatie.
4 juni Meditatie avond -> Samen mediteren is echt super om te doen, je komt makkelijker in de flow en de stilte. Klik hier voor meer informatie.
15 juni Opgestegen Meesters -> De Opgestegen Meesters willen graag bewuster contact met jou zodat ze je kunnen helpen. Hoe? Klik hier voor meer informatie.
7-13 juli -> Praktijk is deze week gesloten en ik ben niet bereikbaar. Mails en telefoon zullen dan op de 14e worden beantwoord.
19-20 juli Bewust Zijn – level 2 -> Wil je verder ontwikkelen en de diepte in gaan met creëren en manifesteren? Bewust worden van de werking van ego en mind? De magie ontdekken, eigen maken en integreren in je leven? Klik hier voor meer informatie.
3 augustus Engelenlicht -> Wil je meer weten over de Aartsengelen en hoe je contact kunt maken? Dan is dit een dag voor jou! Klik hier voor meer informatie.
17 augustus Elohim -> Wat of wie zijn Elohim? Wil je ervaren wat het voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
23-24 augustus Bewust Zijn – level 3 -> In dit level gaan we de magie van het leven actiever onderzoeken, je eigen wijsheid en kennis op een dieper niveau wakker en bewust maken. Klik hier voor meer informatie.
27-28 september Bewust Zijn – level 1 -> Wil je oprecht kijken naar de patronen, blokkades, trauma’s, overtuigingen, gewoonten e.d. die invloed hebben op jou en hoe je in je leven staat? Hier vrij in worden? Klik hier voor meer informatie.

ALGEMEEN
Wil je gewoon iets vragen, een training volgen, activiteit bijwonen, sessie plannen?logo solera
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@solera.nu.
Uitgebreide informatie over alle trainingen, healingen, massages etc. kun je vinden op mijn website; http://www.solera.nu. Ook worden hier wijzigingen in de planning en de laatste nieuwtjes of bijzonderheden vermeld. Alle trainingen / avonden / sessies vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Komen de geplande data je niet goed uit maar wil je wel een training volgen, een activiteit plannen of op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

EN VERDER…

Onderstaand weer een aantal mooie artikelen;
• Een leuk, helder, informatief artikel over chakra’s van Hans Zevenboom.
• De Dalai Lama is in Nederland geweest en klik hier voor de registratie van zijn bezoek.
• Nog een bijzonder artikel ; What Your Body Tells You.
• Last van zevenblad in de tuin? Misschien is dit een lekkere oplossing 🙂
• Altijd interessant om te luisteren naar Adyashanti.
• En een mooi interview over Zelfrealisatie met Eli Jaxon-Bear die samen met Gangaji naar Amsterdam komt.

Festivals, concerten, evenementen…
• 3 en 4 juni geven Deva Premal & Miten een concert met Manose en Maneesh in Schouwburg Almere. De kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.schouwburgalmere.nl Hoorde dat het is uitverkocht… maar je weet maar nooit, wel een echte aanrader!
• 15 juni, wereldwijde meditatie. Matias De Stefano uit Argentinië heeft al vanaf zeer jonge leeftijd heldere herinneringen aan universeel leven voor zijn geboorte op aarde, heeft een missie en roept alle mensen wereldwijd op om op 15 juni om 19.00 uur hun energie en liefde te sturen om een verandering te bewerkstelligen, om samen de poort te openen naar de Hemel op Aarde. Kijk hier voor meer informatie over de meditatie of lees dit artikel .
• 17 en 18 juni is Moeder Meera in Den Haag / Scheveningen voor Darshan. Kijk voor informatie op haar website. Wil je een Darshan bijwonen klik dan op deze link om te reserveren.
• Op 22 juni is er de Earth Angel Fair bij de Stayokay in Soest, een dag vol workshops enz enz, kijk voor meer informatie hier!
• 4 juli komen Gangaji en Eli naar de Muiderkerk in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.
• 6-10 augustus – OpenUP! Festival, Kasteel de Berckt, 5991 PD Baarlo. Info; http://www.openupfestival.nl
• 15-17 augustus – Healing Festival op landgoed Venwoude in Lage Vuursche; http://www.healingfestival.nl
• 20-24 augustus – 2e Sacha Zomer Festival. Info; Durga Mati http://www.dansdevijfritmes.nl
• 30-31 augustus – Het Osho Festival in Rotterdam. Info; http://www.oshofestival.nl

TOT BESLUIT
10313726_10152321332728260_5244142104579354581_nWinds that blow from the North
Bring the divine breath
Softly whispers to me
Here is your path
Follow it to your sacred self
Here is your voice
Use it to speak the Truth

White Wind Poem by Pat Perry

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via mail of de contactpagina van de website http://www.solera.nu. Dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s