De tijd in Juli

Hallo allemaal!

Jaaaaa, het is zover!
Naast de verandering van nieuwsbrief naar blog is er nu ook een nieuwe website!
Het nieuwe webadres en bijbehorend email adres is www.praktijksolera.com  en  info@praktijksolera.com. Kijk rustig even rond op de nieuwe site. Ik hoop dat jullie het -net als ik- een verbetering vinden, rustiger en prettig leesbaar. Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik die natuurlijk graag :).
De ‘oude’ website solera.nu en emailadres info@solera.nu zijn per 1 augustus opgeheven dus pas aub het mailadres aan in je adresboek, dankjewel!

OM OVER NA TE DENKEN

Tijd is best een vreemd fenomeen want soms vliegt het voorbij en soms juist niet. Tijd is aan het veranderen zoals ook de energie op aarde aan het veranderen is. Dat merken we allemaal, bewust of onbewust. Maar eigenlijk is onze ervaring c.q. beleving van tijd aan het veranderen!

Tot op heden leefden we in een lineaire tijd; er was verleden, heden en toekomst. Toch? Nee dus… eigenlijk liggen al deze lagen als het ware op elkaar, zijn met elkaar verweven, zijn tegelijkertijd. Eigenlijk is er alleen het NU! Het is echter onze beleving dat alles op een tijdlijn ligt. En het is best lastig om je voor te stellen dat het alles in het nu plaatsvindt, of niet? Toch is dat zo!
Het leven is alleen dit moment, alles is in dit moment, het heden, het nu.

Alleen ons fysieke lichaam heeft nog niet de juiste frequentie gevonden om het ook zo te ervaren… Denk aan de frequentie van een radio, als je goed afstemt komt er prima en begrijpelijk geluid uit maar zit je er net naast dan kan het kraken en is het onduidelijk.  De frequentie van de aarde en de beleving van frequentie is verschoven en we zijn ons allemaal opnieuw aan het afstemmen. Als we weer de juiste frequentie hebben gevonden zullen we gaan ervaren dat tijd inderdaad anders is dan we tot op heden hebben ervaren en vaak nog steeds ervaren. Dat tijd eigenlijk niet bestaat….

Dit proces van opnieuw afstemmen heeft gewoon wat “tijd” nodig en het beste is dan ook om praktisch om te gaan met die beleving-ervaring van snelle of langzame tijd! Hoe? Door gebruik te maken van die vertraging of versnelling! Vliegt de tijd voor je en zit je in de versnelling? Doe dan de taken die je minder leuk vind, maak af waar je tegenop ziet. Is er vertraging in de tijd? Geniet dan van de dingen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt. Of ga mediteren want dan kom je makkelijker op diepere niveaus in jezelf voor heldere inzichten. Het kan best zijn dat je nog niet zo sterk ervaart wanneer voor jou de tijd vertraagt of versnelt. Maak je daar geen zorgen over, er komt vanzelf een moment dat je dit bewuster gaat ervaren. Gebruik dan de vertraging of versnelling van de tijd-beleving. Een dierbaar iemand zegt altijd ‘tijd is vloeibaar’ dus stroom mee op het ritme van de verandering, go with the flow en drijf mee naar het nu.

Het verstand of denken, ook wel mind/ego genoemd, wil echter niet naar het nu want die kan in het heden niet overleven. In het nu is geen tijd alleen maar zijn. Tijd is een illusie gecreëerd door het denken die het verleden en de toekomst beheerst. Over tijd is al veel en vaak geschreven, ook door geestelijke/spirituele leraren.  Meester Eckart, geestelijk leraar, 13e eeuw zei; “De tijd is datgene wat verhindert dat het licht ons bereikt. Er is geen groter obstakel tussen ons en God dan de tijd”. Eckhart Tolle zegt; “Beëindig de illusie van tijd, tijd en verstand zijn niet te scheiden. Haal de tijd uit het verstand en het staat stil – tenzij je het wilt gebruiken”. Binnen de Zen traditie ligt de nadruk ook op het leren leven in het NU. Vragen als “Zo niet nu, wanneer dan wel” willen je laten ervaren dat het dit moment is wat telt.

Velen hebben wel eens een moment in het leven gehad dat de tijd ‘stilstond’, vaak in een extreme situatie. Dan handel je als vanzelf, doe je wat gedaan moet worden, is het stil in jou en tegelijk ben je helemaal alert en helder van geest. Even is er geen denken, je bent helemaal in het NU, geen verleden, geen toekomst, alleen maar dat ene bewuste moment. Daarna kwam het denken terug, vaak gekoppeld aan emoties en vanuit het denken en de persoonlijkheid reageer je daar dan weer op. Echter toen het stil was in jou en het denken helemaal naar de achtergrond… op dat moment ‘ben  je’ wie je werkelijk, in je diepste wezen, bent! En is dat geen super fijn gevoel, een bevrijding, rust, ruimte? Is dat niet wat je eigenlijk wilt? Gewoon bewust-ZIJN?
AmmaBhagavan noemt het bewustzijn waarheid en al die gedachten waar we de hele dag mee rondlopen dagdromen.  Zolang wij ons blijven identificeren met het verstand leven we niet in waarheid maar in dromenland. En het is tijd om uit de droom te ontwaken, om het leven weer werkelijk te gaan leven vanuit onze ware kern, vanuit bewustzijn, vanuit waarheid.

En natuurlijk blijft het verstand intact, kun je zinvol blijven denken bijvoorbeeld als je gaat reizen, boodschappen doen, iets wilt regelen e.d. Echter het denken die je hoofd in beslag neemt met prietpraat en discussie denken overleeft het nu moment niet maar je kunt altijd ‘bewust’ denken als jij dat wilt. Dat is wat Eckhart Tolle bedoelt, haal de tijd uit het verstand en het staat stil. Leef in dit moment, dat is het enige dat je hebt, het enige dat is. Dit moment.  Wat geweest is is niet meer dan een spoor van herinneringen en het denken maakt daarvan beelden die het ook in de toekomst plaatst, vaak met de bekende ‘ja maar’ onzekerheden en emoties… maar beiden zijn illusie! Alleen NU bestaat en daarin speelt tijd geen rol! In het heden bestaat geen lijden, geen pijn, geen probleem. Zoals Tolle zegt “Voor lijden is tijd nodig, lijden kan in het Nu niet overleven”.

Het verstand/denken wil het NU moment altijd ontwijken omdat het daarin niet kan overleven. Telkens als je bewust wordt/bent dat de aandacht naar verleden of toekomst gaat breng je de aandacht terug naar NU, naar dit moment, met de focus in je hart.
Je kunt dit oefenen; ontspan, maak het stil(ler) in jezelf, wordt je bewust van je ademhaling, sluit je ogen voor makkelijker concentratie, volg je ademhaling 30 seconden zonder het te veranderen en  zonder gedachten. Er zullen gedachten op de achtergrond komen/zijn maar schenk er geen aandacht aan, blijf met de focus bij de ademhaling zelf. Ga dan met je aandacht naar je hart, nodig als dat goed voelt het goddelijke uit in jouw hart. Voel dat het daar rustig en veilig is, als dit lukt zijn er geen gedachten. Dit is ‘aanwezig zijn’ ook wel awareness genoemd, een observerende stilte, je bent aanwezig in het NU, je hoeft even niets, er is geen denken. Je kunt zo toeschouwer worden van het verstand; van al die gedachten, emoties en reacties vanuit mind en persoonlijkheid. Al die gedachten zijn er wel maar meer op de achtergrond, het komt en gaat, je identificeert je er niet meer mee.  Blijf met je aandacht in het nu, bij het waarnemen, observeer gewoon zonder er een oordeel aan te hangen.

Je zult gaan ervaren hoe lastig het soms is om niet in die gedachten mee te gaan, hoe vaak het NU moment wordt ontweken vanuit het denken. ‘Dwalen je gedachten af’ breng dan gewoon weer je aandacht terug naar NU en naar je hart.
Probeer te zien/ervaren wat die aandacht terug brengt…. is het de persoonlijkheid of iets wat daarachter aanwezig is. Die stille observerende aanwezigheid, dat is wie/wat je bent. Dat bewustzijn die zonder oordeel kan waarnemen wat is. En OK, het kost wat discipline maar het is ab-so-luut meer dan de moeite waard om jezelf hierin te trainen! Want daardoor zal de mind steeds minder prominent aanwezig zijn, meer naar de achtergrond gaan. Probeer het en je zult merken dat leven in het NU moment je heel veel rust geeft, zorgen zijn er niet, je gaat met de flow, doet wat nodig is, alles blijft wat het is… alleen jouw beleving is anders en dat is het kostbaarste wat er is want in dit moment ben je en je bent NU…

Om in het thema te blijven… bijgaand een wetenschappelijke uitleg; Time is an illusion waarin Prof. Brian Greene uitleg geeft over tijd en waarin ook de conclusie komt; “Time itself, in one day, will loose it’s meaning…”.

En…laat je niet teveel afleiden door de buitenwereld… blijf bij jezelf!              🙂   🙂

WAT STAAT ER IN DE PRAKTIJK AGENDA?

Op afspraak Kundalini Healing -> Een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie.
2 juli Meditatie avond -> Samen mediteren is echt super om te doen, je komt makkelijker in de flow en de stilte. Klik hier voor meer informatie.
7-13 juli -> De praktijk is deze week gesloten en ik ben niet bereikbaar. Mails en telefoon zullen dan vanaf de 14e worden beantwoord.
14 juli Oneness- Deeksha avond -> Oneness Blessing of Deeksha is een heerlijke, liefdevolle en krachtige energie. Kom het zelf ervaren, op afstand mee doen kan ook! Klik hier voor meer informatie.
19-20 juli Bewust Zijn – level 2 -> Wil je verder ontwikkelen en de diepte in gaan met creëren en manifesteren? Bewust worden van de werking van ego en mind? De magie ontdekken, eigen maken en integreren in je leven? Klik hier voor meer informatie.
3 augustus Engelenlicht -> Wil je meer weten over de Aartsengelen en hoe je contact kunt maken? Dan is dit een dag voor jou! Klik hier voor meer informatie.
17 augustus Elohim -> Wat of wie zijn Elohim? Wil je ervaren wat het voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
23-24 augustus Bewust Zijn – level 3 -> In dit level gaan we de magie van het leven actiever onderzoeken, je eigen wijsheid en kennis op een dieper niveau wakker en bewust maken. Klik hier voor meer informatie.
7 september Opgestegen Meesters -> De Opgestegen Meesters willen graag bewuster contact met jou zodat ze je kunnen helpen. Hoe? Klik hier voor meer informatie.
27-28 september Bewust Zijn – level 1 -> Wil je oprecht kijken naar de patronen, blokkades, trauma’s, overtuigingen, gewoonten e.d. die invloed hebben op jou en hoe je in je leven staat? Hier vrij in worden? Klik hier voor meer informatie.

ALGEMEEN
Wil je gewoon iets vragen, een training volgen, activiteit bijwonen, sessie plannen?logo solera
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
Uitgebreide informatie over alle trainingen, healingen, massages etc. kun je vinden op mijn website; http://www.praktijksolera.com. Ook worden hier wijzigingen in de planning en de laatste nieuwtjes of bijzonderheden vermeld. Alle trainingen / avonden / sessies vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Komen de geplande data je niet goed uit maar wil je wel een training volgen, een activiteit plannen of op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

EN VERDER…

Onderstaand weer een paar mooie artikelen;
• Vanaf aarde uitzoomen en weer inzoomen… we zijn maar een speldenknop in het universum, kijk zelf maar naar dit mooie korte filmpje!
• How do I stay in the present moment when it feels unbearable? Vragen en antwoorden met Thich Nhat Hanh, mei 2014.
• Artikel en filmpje van klein half uur van Teal Swan; how to set yourself free.
• Veel mensen hebben kenmerken van HSP, hierbij een kort filmpje met uitleg;- High Sensitive Person.
•  Meer weten over bewustzijn? Hierbij een online verzameling vanuit breed perspectief;   166 Documentaries to expand your conciousness
• Nog zo’n artikel met nadenkertjes vanuit andere invalshoeken…
• Jeff Foster is ook iemand om te volgen, hierbij een link naar zijn website en mooi artikel, een invitatie om te rusten…
• Ook Vera Helleman legt heel duidelijk en rustig dingen over het bewustzijn en de veranderingen uit. Check haar website!

Festivals, concerten, evenementen… 
• 4 juli komen Gangaji en Eli naar de Muiderkerk in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.
• 4-6 juli – Heartbonds festival, Zeeland.
• 25 juli – Dag buiten de tijd, Fort Blauwkapel, Utrecht.
• 5 -10 augustus –  Satsang zomerfestival op Helios in Heerde op de Veluwe met Jan van Rossum, Ad Oostendorp, Joanika Ring, Jan Koehoorn, Hans Laurentius, Arianne Groeneveld.
• 6-10 augustus – OpenUP! Festival, Kasteel de Berckt, 5991 PD Baarlo.
• 10-16 augustus – Friendly Heart Festival op de Uelenspiegel in mooi Drente
• 15-17 augustus – Healing Festival op landgoed Venwoude in Lage Vuursche
• 20-24 augustus – 2e Sacha Zomer Festival.
• 30-31 augustus – Het Osho Festival in Rotterdam.

TOT BESLUIT

Ik wens jullie allen een magische zomermaand met heel veel genieten en mooie verbindingen!

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com. Dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s