Oogsten in Augustus

Hallo allemaal!

Wat hebben we al veel mooie zomerdagen en avonden achter de rug, voelt echt als vakantie!  En velen hebben natuurlijk ook vakantie in deze periode en dan is  lekker weer wel zo fijn. Maar ook voor mij (en de vele andere thuisblijvers) is het zomers genieten met vrienden, met meer tijd om te lezen, lekker lang buiten zitten, buiten eten, buiten zijn… Tijd en rust hebben om ideeën die ergens ronddwalen maar nog geen bodem hadden/hebben rustig te observeren en te laten rijpen. Augustus is tenslotte de oogstmaand dus tijd om te zien wat er al dan niet is opgekomen van wat er in het begin van het jaar is gezaaid… :).

Één van de dingen die al een poosje ‘ronddwaalt’ is het volgende…
Het is alweer (te) lang geleden maar…. op 30 augustus is er weer een klank-ervaring-concert! Dit is in samenwerking met Ronald Roosjens. De datum staat vast, het tijdstip waarschijnlijk eind middag. Het wordt in ieder geval een heerlijk ‘lig-en-geniet-concert’ met de klanken & vibraties van vele instrumenten. Bij mooi droog weer ook nog eens op een super-buiten-bij-het-bos-locatie in Putten… gevolg door een kampvuur waarboven we een pan soep zullen bereiden om ook de inwendige mens even een opkikkertje te geven. Kosten slechts €15,00 per persoon!  Meer informatie volgt na opgave. Bij slecht weer zullen we uitwijken naar een locatie in het midden van het land maar voorlopig gaan we uit van een mooie namiddag en begin avond..!

Verder is er in de maand Augustus een zonnige-zomer-korting op alle behandelingen van 10% dus wil je nog die heerlijke (deel-) massage of je energieveld beter afgestemd of….??  Bel dan voor een afspraak!  Kijk evt. bij ‘persoonlijke sessies’ voor alle mogelijkheden en meer informatie.

OM OVER NA TE DENKEN

Oogsten, ik had het er al even over.  Zoals de natuur een cyclus van seizoenen heeft zo kunnen wij dat in ons leven ook hebben. In de winter nemen we rust om nieuwe krachten op te doen en in het voorjaar bruisen we van ideeën en energie en zaaien we nieuwe dingen. In de zomer komen deze dingen tot bloei en later kunnen we gaan oogsten. In het najaar keren we weer naar binnen om te overdenken en evalueren. Om vervolgens in de winter, in alle rust, weer nieuwe ideeën te laten ontluiken en krachten te verzamelen om in het voorjaar weer te kunnen ontluiken. En dat is bijzonder! Wat daar zo bijzonder aan is?
Wel, wij zijn ware scheppers, wij creëren telkens weer door ideeën te onderzoeken en om te zetten in actie! En dat kan op vele gebieden, afhankelijk van je persoonlijke situatie en interesse.  Zoek je het meer buiten jezelf denk dan aan bijvoorbeeld een nieuwe moestuin aanleggen, een reis plannen, recepten uitproberen enz. enz.  Zoek je het meer in jezelf denk dan aan persoonlijke groei en het vergroten van zelf-kennis door middel van zelf-onderzoek.

Zelf ben ik dit jaar vooral naar binnen gericht om het Zelf te onderzoeken. Daarmee doel ik niet op het onderzoeken van alle pijntjes of het analyseren van situaties uit het verleden of mij zorgen maken over iets wat in de toekomst misschien kan gebeuren.  Nee, het is het onderzoek naar dat wat je in essentie werkelijk bent en uitsluiten wat je niet bent. Door te lezen en luisteren naar mensen die mij zijn voorgegaan op dit pad en mij te verdiepen in wat Zelfrealisatie is komt er steeds meer helderheid in dat wat onveranderlijk altijd aanwezig is, rustig waarnemend op de achtergrond. Je ware Zelf is niet het lichaam of al die gedachten, niet de  persoonlijkheid die in de loop van het leven is gevormd, niet het handelen vanuit conditionering-gewoonte-overtuiging.

Doordat er steeds meer dingen wegvallen -omdat ik dat dus niet ben- ontstaat er ook steeds meer ruimte in mij. Vanuit die ruimte ontstaat innerlijke rust, stilte en een overgave aan het leven zelf, een acceptatie van dat wat  is op dat moment. Gedachten zijn er wel maar meer op de achtergrond, ik hoef niets meer met die gedachten, ik zie ze komen en weer gaan. Het ‘maalt’ niet meer, gedachten zijn nu veel functioneler en praktisch gericht. De innerlijke rust en stilte brengt ook de vrede van het bewustzijn. Ik ben, steeds meer, de waarnemer op de achtergrond, dat wat observeert, dat wat onveranderlijk aanwezig is en dat brengt een verschuiving in mij.  Alles in het leven is er nog, alles gebeurd nog, er veranderd niets maar de waarneming ervan is veranderd. De verschuiving in de stilte is duidelijk waarneembaar in mij en vol overgave en vertrouwen ervaar ik het leven zoals het zich aandient. En het leven brengt mij overvloed, anders dan ik mij ooit had kunnen voorstellen maar er is overvloed!

Jaren heb ik in de overtuiging geleefd dat ik zelf ‘iets’ moest doen en invloed had op het leven maar nu zie ik dat ik er juist tegen gevochten heb. Nu ik meestroom komen de mooiste dingen voorbij, kleine dingen maar prachtige dingen.  Het leven is zoveel intenser, zo prachtig, zo vol leven dat het mij ontroert. Als je het wilt zien is er zoveel overvloed! Het leven wil werkelijk geleefd worden. Niet vanuit overtuigingen, niet vanuit angst gebaseerde handelingen, niet vanuit controle en willen hebben. Maar vanuit het hart, vanuit overgave, vanuit liefde, vanuit waarheid.

Durf jij je over te geven aan het leven, de touwtjes uit handen te geven en de controle los te laten? Durf jij de illusie te zien waarin je overeind probeert te blijven en tegen je ware natuur in gaat? Durf jij te kijken wat je allemaal onder het tapijt hebt geveegd in je leven? Durf jij????  Vaak zijn we veel banger voor de angst dan de angst zelf.  Als je werkelijk kijkt naar iets waar je bang voor bent, en je kijkt naar de kern daar van, dan zien we dat het helemaal niet zo eng of erg is. Dat er andere oplossingen zijn, dat er meer wegen zijn dan je soms zelf ziet, dat er hulp of inzicht is als je die toelaat. Dat jij- doordat je in angst blijft- creëert wat er in je leven is…

Door tegen je natuur in te gaan en te vechten tegen dat wat is, wat gezien/ervaren wil worden, kun je t zien als afwijken van je innerlijke kompas. Als je in lijn bent met je ware natuur zit je in een flow, stroomt het leven als vanzelf, is er geen stress, ben je op koers. Een mooi en interessant interview is die van Lilou Mace met Darryl  Anka die Bashar al 30 jaar channelt; Teachings from Bashar!  Darryl legt heel helder uit hoe hij channelt en wat Bashar communiceert. Maar belangrijker ook welk mechanisme in werking treed als er emoties zijn en nog veel meer, aanrader om te kijken!

En ja, controle opgeven kan best spannend zijn en gaat niet zomaar vanzelf… We hebben van jongs af aan geleerd om te regelen en te doen maar niet om te Zijn.  Het hoofd is goed getraind maar het hart is bij velen veel minder getraind. tijd dus om de balans te herstellen! Als je werkelijk wilt veranderen, als je wilt zijn wie je werkelijk bent.. dan zul je ook onder ogen ‘moeten’ zien wat je niet bent, wat niet (meer) met jou resoneert. Als je dat ziet weet je ook dat er dus iets moet zijn wat dat waarneemt. Iets dat ziet wat er is, wat er gebeurd, wat conditionering of gewoonte gedrag is.  Ik nodig je uit daar eens naar te kijken.  Kijk naar de achterliggende observant. Onderzoek wat dat is, want dat is wat jij werkelijk bent!

Vind je het lastig om dit te zien, komen er telkens gedachten voorbij die jou van dit onderzoek willen afhouden?  Logisch, het denken heeft altijd vrij baan gehad en nu sta je zelf aan het roer en zet je de kompas op de richting van het Zelf ipv het denken.  Dat is een andere koers en het duurt even voordat de koers is aangepast.  Laat je niet ontmoedigen, het Zelf is geduldig en altijd aanwezig. Het is aan jou om je daarvan bewust te worden. Heb je behoefte aan een ‘richtingwijzer’? Neem dan even contact op met mij zodat ik je informatie kan geven die bij jou past.

WAT STAAT ER IN DE PRAKTIJK AGENDA?

Op afspraak Kundalini Healing -> Een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie. 
3 augustus Engelenlicht -> Wil je meer weten over de Aartsengelen en hoe je contact kunt maken? Dan is dit een dag voor jou! Klik hier voor meer informatie.
4 augustus Meditatie avond -> Samen mediteren is echt super om te doen, je komt makkelijker in de flow en de stilte. Klik hier voor meer informatie.
11 augustus Oneness- Deeksha avond -> Oneness Blessing of Deeksha is een heerlijke, liefdevolle en krachtige energie. Kom het zelf ervaren, op afstand mee doen kan ook! Klik hier voor meer informatie.
17 augustus Elohim -> Wat of wie zijn Elohim? Wil je ervaren wat het voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
23-24 augustus Bewust Zijn – level 3 -> In dit level gaan we de magie van het leven actiever onderzoeken, je eigen wijsheid en kennis op een dieper niveau wakker en bewust maken. Klik hier voor meer informatie.
• 30 augustus  Klank-concert in Putten.  Zie vooraankondiging aan het begin van dit blog!
7 september Opgestegen Meesters -> De Opgestegen Meesters willen graag bewuster contact met jou zodat ze je kunnen helpen. Hoe? Klik hier voor meer informatie.
11-12 oktober Bewust Zijn – level 1 -> Wil je oprecht kijken naar de patronen, blokkades, trauma’s, overtuigingen, gewoonten e.d. die invloed hebben op jou en hoe je in je leven staat? Hier vrij in worden? Klik hier voor meer informatie.
25-26 oktober Bewust Zijn – level 2 -> Wil je verder ontwikkelen en de diepte in gaan met creëren en manifesteren? Bewust worden van de werking van ego en mind? De magie ontdekken, eigen maken en integreren in je leven? Klik hier voor meer informatie.

ALGEMEEN 
Wil je gewoon iets vragen, een training volgen, activiteit bijwonen, sessie plannen?logo solera
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
Uitgebreide informatie over alle trainingen, healingen, massages etc. kun je vinden op mijn website; http://www.praktijksolera.com. Ook worden hier wijzigingen in de planning en de laatste nieuwtjes of bijzonderheden vermeld. Alle trainingen / avonden / sessies vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Komen de geplande data je niet goed uit maar wil je wel een training volgen, een activiteit plannen of op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

EN VERDER…

Onderstaand weer een paar mooie artikelen;
25 ‘life-changing’ lessen van Boeddha .
• Mooi nummer van mooie CD:  Shania Noll You can relax now (CD = Songs for the Inner Child).
• Is het universum een hologram? Interessant artikel.
• Vier waarheden om over na te denken, lees dit artikel eens.
You are the Eternal Universe, een van de youtube filmpjes van Alan Wats, even kijken, de moeite waard!
• Wil je ook wel eens ander nieuws lezen dan de eenheidsworst die via kranten of  TV wordt aangeboden?  Er zijn diverse websites, kijk eens op HappyNews of op Bovendien.com voor berichtgeving vanuit een ander perspectief.
• Binnen 12 dagen hebben ca 70.000 mensen naar dit youtube filmpje gekeken.   Ben je ook benieuwd wat deze jonge Engelse vrouw te zeggen heeft over het onderwerp dat jij zelf God bent?  ‘jij bent God‘  aanrader….

Festivals, concerten, evenementen… 
• 5 -10 augustus –  Satsang zomerfestival op Helios in Heerde op de Veluwe met Jan van Rossum, Ad Oostendorp, Joanika Ring, Jan Koehoorn, Hans Laurentius, Arianne Groeneveld.
• 6-10 augustus – OpenUP! Festival, Kasteel de Berckt, 5991 PD Baarlo.
• 10-16 augustus – Friendly Heart Festival op de Uelenspiegel in mooi Drente
• 15-17 augustus – Healing Festival op landgoed Venwoude in Lage Vuursche
• 20-24 augustus – 2e Sacha Zomer Festival.
• 30-31 augustus – Het Osho Festival in Rotterdam.

TOT BESLUIT

                    

Ik wens jullie allen een prachtige maand waarin een rijke oogst in je schoot mag vallen van alles wat je hebt gezaaid; liefde, voorspoed, groei, inzicht,welvaart of wat ook!  Geniet van de komende weken, van vakantie, van mooi weer, gezelschap, verrassingen… geniet!

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com. Dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s