Balans in September

Hallo allemaal!

De laatste tijd krijg ik regelmatig vragen over hoe krijg ik toch dat hoofd stil, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder denk, ik wordt er zo moe van, wat kan ik doen… Voel me zo afgesneden van alles… Weet het even niet meer…

Tja, een bekend fenomeen in onze huidige wereld is dat het hoofd overprikkeld is en het hart een beetje ondergesneeuwd raakt. Doordat we zoveel ‘moeten’ en zoveel ‘doen’ komen er ook veel prikkels binnen.  Denk ook aan TV, radio, kranten, social media e.d. die ons ook overladen met berichtgevingen en het is al snel inzichtelijk waarom velen zo moe zijn, zo overprikkeld, zo rusteloos, zo vol gedachten zijn. Het is, als het ware, een maatschappelijke gewoonte geworden om alles te absorberen en grappig genoeg nemen we veel informatie aan als waarheid zonder daar echter kritisch over na te denken.  Het is een ingesleten conditionering en we rennen rond alsof ons leven ervan afhangt zonder ons af te vragen of alles wel echt zo nodig en nuttig is. Want doordat we ons laten overspoelen met prikkels uit die buitenwereld horen we onze binnenwereld niet (goed) meer. Vanuit vermoeiende overprikkeling is het dan ook lastiger om een eigen koers uit te stippelen. En velen laten zich dan maar meedrijven op de stroom van de massa maar voelen zich daar ook niet gelukkig mee, worden moe, gaan piekeren, de bekende cirkel. We willen wel uit die ‘ratrace’ maar weten niet goed hoe.

Vraag is dus of we echt wel zoveel moeten en willen en vooral van wie moet dat allemaal en waarom?   Wie is er moe, welke ‘ik’ is moe.  Jouw hoofd of jouw hart? Het denken-de persoonlijkheid of het bewustzijn-ziel-wat je werkelijk bent?  Bij ieder individu spelen andere en diverse aspecten mee en dus is er geen eenduidige richtlijn of tip te geven. Maar een heel effectieve methode om meer helderheid op situaties en innerlijke rust te krijgen is Meditatie!

Zelf hou ik nogal van praktisch.  Meditatie is voor mij dus niet alleen maar zitten met de vingertoppen tegen elkaar aan en heel hard proberen om niet te denken… dat werkt namelijk niet.  Regelmaat werkt wel. Dus elke dag jezelf wat rust gunnen zorgt er al voor dat je in een ritme komt, de geest getraind wordt om rustiger te worden, de gedachten daardoor minder op de voorgrond komen, het ‘malen’ afneemt. Beter is om 2 per dag even een moment voor jezelf te nemen, al is het maar 5 minuten, jawel… gewoon jezelf toestaan om tijd vrij te maken om even niets te hoeven doen.  Even geen nieuwe prikkels binnen laten maar een pas op de plaats maken. Dat kan op vele manieren, zelf ga ik bijvoorbeeld graag de natuur in.

SAM_6762

Mediteren is eigenlijk een persoonlijke manier vinden om tot rust te komen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is de kunst om hoofd, lijf en hart weer met elkaar in verbinding te brengen en daardoor ben je beter in balans met jezelf, meer yin en yang. Mediteren helpt om meer in het hier en nu te (leren) zijn en vanuit dit nu-moment te leven. Het is de aandacht focussen en het zonder oordeel observeren van dat wat werkelijk is. Alert zijn in het moment ongeacht wat je doet of waar je bent. De aandachtige stilte ervaren van het bewustzijn, van dat wat je werkelijk bent.

En dat is voor velen best lastig want dan komen er meteen vragen op als hoe doe je dat, hoe mediteer je, wat moet je doen…. en hup daar ga je alweer. Je hoeft niets te doen behalve de aandacht naar je hart te brengen ipv naar het hoofd. Het hart aandachtig voelen/ervaren en het van daaruit stil te laten worden.  Als je de aandacht naar al het denken brengt beloon je als het ware het denken en gaat het nog meer denken.  Als je de stilte in je hart aandacht geeft zal de stilte in jou zich ontwikkelen en je belonen met meer stilte, en rust, eigenwaarde, zelfliefde. Dan kom je thuis bij het Zelf, jouw Zelf, bij dat wat je werkelijk bent!

Probeer het eens minimaal 7 dagen, elke ochtend voordat je dagprogramma  begint, 5 minuten gewoon in stilte zitten, en laten komen wat er is.  Komt er een gedachte? Prima, kijk er alleen maar naar want je hoeft er niets mee, het is maar een gedachte dus laat het ook weer voorbij gaan, blijf er niet in hangen. Komt er een emotie? Prima, maar je hoeft er niets mee, ga niet mee in de emotie, identificeer je er niet mee, het kan een vingerwijzing zijn voor iets waar je moeite mee hebt, kijk daar dan naar maar wordt die emotie niet, voed het niet.  Blijf objectief observeren!  En dan ervaar je als vanzelf die rust waar je zo naar op zoek bent. Dan ervaar je als vanzelf dat alles goed is zoals het nu is. Dat je mag zijn wie of wat je bent en dat het ok is. Je zult al na 7 dagen verschil merken in hoe jouw dag verloopt en hoe je zelf anders reageert op situaties.

Meditatie…. wat zeggen bijvoorbeeld Osho, Papaji en Buddha hier over?

Osho:  “Remember one thing: meditation means awareness. Whatsoever you do with awareness is meditation. Action is not the question, but the quality that you bring to your action. Walking can be a meditation if you walk alertly. Sitting can be a meditation if you sit alertly. Listening to the birds can be a meditation if you listen with awareness. Just listening to the inner noise of your mind can be a meditation if you remain alert and watchful.”

Papaji:  “We cannot meditate because of the diseases of the mind. These diseases are attraction and aversion, attachment and hate, anger and greed. For meditation you need a very healthy mind. We have to get rid of these diseases of the mind. How can we meditate when our mind is diseased? While meditating you have to be very alert, vigilant and watchful so that for a little time during meditation these diseases don’t show up. In the beginning they may trouble you, they may rise up, but gradually they will go on vanishing. When they have vanished you will enjoy meditation while sitting, while walking, while talking, and at work. Then meditation will become your nature – will be spontaneous without any effort of sitting meditations. There you will see your own Self which doesn’t need any meditation. You will be one with the Heart – the mind will merge into the heart and heart into the Self, and Self is always free. The Self is always wisdom, light and freedom itself. You have to be careful while meditating that these notions of attachment, hatred, greed and lust do not touch you.”

Buddha was asked; “What have you gained from Meditation and he replied Nothing!  But let me tell you what I have lost; anger, anxiety, depression, insecurity, fear of old age and death.”

Voel je vrij om op de Meditatie avonden te komen, kom het eens proberen, samen mediteren is echt heel fijn en iedere avond wordt ook extra informatie gedeeld over meditatie. Bij voldoende belangstelling is een wekelijkse ochtend en/of avond ook mogelijk!

Wil je toch limeditatieever ‘leren’ mediteren of verschillende meditatie invalshoeken uitproberen?  Geef je dan op voor de meditatie training die in oktober van start gaat!!! Hierbij leer je om o.a. via een chakra-ademhaling de eigen balans te herstellen.  Daarnaast besteden we ook aandacht aan het (beter) leren gebruiken van de verbeeldingskracht ofwel visualisatie. Natuurlijk krijg je theoretische en praktische informatie mee naar huis en thuis kun je in eigen tempo en tijd verder oefenen.
De training bestaat uit 3 dagdelen, kost €95,- inclusief koffie-thee-lekkers en werkboek.
Wanneer:  dinsdagavond van 19.30 – 22.00 uur op 14, 21 en 28 oktober en donderdagochtend van 9.30 – 12.00 uur op 16, 23 en 30 oktober.

Je bent van harte welkom want zowel de meditatie avonden als de training kunnen je helpen om de rust in jezelf en het dagelijkse leven te ankeren waardoor je vanuit veel meer innerlijke rust het leven kan leven!

Vanuit die innerlijke rust en balans zul je steeds meer kunnen worden wat je werkelijk bent en dat wordt ook wel het pad van zelfrealisatie genoemd. Ontdekken van en terugkeren naar dat wat je werkelijk bent.  Voor wie hier meer over wil weten heb ik bij ‘en verder…’ 3 linkjes toegevoegd die over het Zelf en Zelfrealisatie gaan. Echt meer dan de moeite waard!!!  En regelmatig mediteren helpt je absoluut om inzicht te krijgen in hoe je wordt geleefd door overtuigingen, verplichtingen e.d.  die heel veel energie en tijd kunnen kosten.  Vanuit inzicht kun je bewuste keuzes gaan maken wat je wel of niet wilt. Om vanuit jouw eigen balans jouw leven te gaan leven, dat te doen wat goed voelt voor jou op dat moment en om te zijn wie je bent, zoals je bent.

WAT STAAT ER IN DE PRAKTIJK AGENDA?

Op afspraak Kundalini Healing -> Een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie. 
2 en 30 september Meditatie avond -> Samen mediteren is echt super om te doen, je komt makkelijker in de flow en de stilte. Klik hier voor meer informatie.
7 september Opgestegen Meesters -> De Opgestegen Meesters willen graag bewuster contact met jou zodat ze je kunnen helpen. Hoe? Klik hier voor meer informatie.
8 september Oneness- Deeksha avond -> Oneness Blessing of Deeksha is een heerlijke, liefdevolle en krachtige energie. Kom het zelf ervaren, op afstand mee doen kan ook! Klik hier voor meer informatie.
11-12 oktober Bewust Zijn – level 1 -> Wil je oprecht kijken naar de patronen, blokkades, trauma’s, overtuigingen, gewoonten e.d. die invloed hebben op jou en hoe je in je leven staat? Hier vrij in worden? Klik hier voor meer informatie.
. 14 en 16 oktober  Meditatie training -> zie info hierboven! Dus wil je ‘leren’ mediteren en je visualisatie kracht vergroten?
Dit is jouw kans!  Geef je op!
1 en 2 november Bewust Zijn – level 2 -> Wil je verder ontwikkelen en de diepte in gaan met creëren en manifesteren? Bewust worden van de werking van ego en mind? De magie ontdekken, eigen maken en integreren in je leven? Klik hier voor meer informatie.
9 november Elohim -> Wat of wie zijn Elohim? Wil je ervaren wat het voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
7 of 21 december Engelenlicht -> Wil je meer weten over de Aartsengelen en hoe je contact kunt maken? Dan is dit een dag voor jou! Klik hier voor meer informatie.
13-14 december Bewust Zijn – level 3 -> In dit level gaan we de magie van het leven actiever onderzoeken, je eigen wijsheid en kennis op een dieper niveau wakker en bewust maken. Klik hier voor meer informatie.

ALGEMEEN

Wil je gewoon iets vragen, een training volgen, activiteit bijwonen, sessie plannen?logo solera
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
Uitgebreide informatie over alle trainingen, healingen, massages etc. kun je vinden op mijn website; http://www.praktijksolera.com. Ook worden hier wijzigingen in de planning en de laatste nieuwtjes of bijzonderheden vermeld. Alle trainingen / avonden / sessies vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Komen de geplande data je niet goed uit maar wil je wel een training volgen, een activiteit plannen of op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

EN VERDER…

Onderstaand een paar filmpjes over het I Am, het Zelf en Zelfrealisatie;
• Nisargadatta Maharaj   over I Am only the Self in 20 minuten
• Ramana Maharshi,   de kern van zijn teachings in 10 minuten
• Mooji,   There is a ‘Mini-Mooji’ in my head…  deel 1 ( de vraag, 5 min.) en deel 2 (het antwoord, 10 min.) can the perceiver be perceived…
En natuurlijk nog meer ter inspiratie;
The Spirit Science is een interessante website die veel informatie geeft op een ‘geanimeerde’ en heldere manier, zeer toegankelijk maar wel in het engels, check it out…
• Super animatie filmpje over het openen van de 7 chakra’s, gemaakt voor kinderen maar ook heel helder voor volwassenen 🙂 !
• Interessant artikel over de blauwdruk van je ziel, onderaan kun je doorklikken naar beschrijvingen van diverse planeten. Waar heb jij de meeste herkenning mee?
• Al eerder gedeeld maar nogmaals omdat het informatie zo helder uitlegt: Inner Worlds, Outer Worlds. In 4 delen van ieder ongeveer een half uur; deel 1-Akasha, deel 2-The Spiral, deel 3-The Serpent and the Lotus en deel 4-Beyond Thinking… aanrader om te zien!

Astrologische informatie 
•  22 september    herfst equinox
Deze equinox zal een beweging brengen waarbij onze energie wat meer naar binnen gericht zal worden/zijn. De energie van moeder aarde zal voor velen krachtiger voelbaar worden waardoor onze verbinding met de aarde sterker kan worden. Het is een portaal waarbij een nieuwe frequentie beschikbaar komt voor ons allen, ook wel de platina straal genoemd. Het zal helpen om alle 12 fysieke chakra’s balanceren, om obstakels die niet meer dienen los te gaan laten, zowel individueel als collectief. Daarnaast zal deze straal de mensheid gaan ondersteunen om nieuwe ‘zelven’, doelen, partnerschappen, associaties of richtingen te manifesteren. Het is een krachtige, vrouwelijke energie die ons voedt en helpt om onze levensenergie op te laden.
•  8 oktober            volle maan met totale zonsverduistering
•  23 oktober          gedeeltelijke zonsverduistering
•  21 december      winter zonnewende

 

TOT BESLUIT

ANDSO I CANTHAT I REALLY AM…!

Voor een ieder wens ik een geweldige maand vol nieuwe inzichten, heldere ervaringen, prachtige momenten, mooie ontmoetingen, krachtige verbindingen en balancering van dat wat in balans mag komen!

De zomerse dagen staan weer voor de deur dus geniet daar met volle teugen van.  Ook al worden de dagen al wat korter… pak die heerlijke zonnige  momenten zoveel je kunt, laad je op met de gratis prana/levenskracht, die super positieve verwarmende vrolijke energie en ik ont-moet jullie graag weer in persoon, via telefoon, mail of  een volgende blog!!!

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com. Dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s