Waarnemen in Oktober

Hallo allemaal!

Je hoort wel eens mensen praten over zuiver waarnemen maar wat is dat eigenlijk?  Is dat iets wat subjectief of objectief is? Of persoonsgebonden?  En hoe nemen we eigenlijk waar, wat nemen we waar, wat is waar…  Al heel jong leren wij dat we moeten waarnemen vanuit dat wat onze omgeving kenmerkt als waarheid. Waarneming is voor velen dan ook een proces waarbij een impuls binnenkomt, dan gevolgd wordt door het beoordelen, labelen en in een hokje stoppen…. Een bezigheid die veelal onbewust plaatsvindt, een gewoonte, omdat het zo hoort, aangeleerd is… volkomen geregeld door het denken, de mind, het ego.

Ieder mens neemt waar op een eigen unieke manier en waarnemen is niet alleen iets wat wij met de ogen doen, of wat we voelen of proeven… Waarnemen is subtieler. Waarnemen gebeurt op alle niveaus van ons bestaan dus o.a. via zintuigen, het energieveld en intuïtie. We hebben allemaal wel eens dat we iets weten zonder dat je het eigenlijk kan weten, de telefoon gaat en je weet wie er belt bijvoorbeeld.

Bij het huidige proces van frequentie veranderingen op de planeet en het bewust(er) worden van veranderingen verschuiven ook onze waarnemingen. Ons perspectief, hoe we dingen zien/ervaren is dus ook aan het verschuiven. Langzaamaan staan we meer stil bij wat we waarnemen en vragen we ons af of het wel echt is wat we waarnemen of wat ons wordt voorgeschoteld als waarheid (die altijd gebaseerd is op de waarneming of manipulatie van iemand anders). Want heel veel voelt een beetje anders voor steeds meer mensen…

In de oude geschriften uit vele culturen wordt waarnemen toegekend aan het Bewustzijn (ook wel het Zelf, het Zijn, de Ziel enz. genoemd)  dus aan dat wat je in werkelijkheid bent. Ah… werkelijkheid… wie/wat is dát dan? Bestaat werkelijkheid?  JA.  Kun je het dan helder onder woorden brengen?  NEE.  We kunnen ons wel bewust worden van alles wat we niet zijn en dat we een waarnemer zijn van dat wat plaatsvindt via het lichaam en zintuigen bijvoorbeeld.  Want als je kunt waarnemen dat je ogen zien, dan kun je niet die ogen zijn. Er is dus iets anders dat ziet via de ogen. Als je kunt waarnemen dat je muziek kunt horen, kun je niet je oren zijn, iets anders hoort dus via de oren.  Dus als je waarneemt via het lichaam ben je niet het lichaam…!

Dit gaat ook op voor gedachten.  De hele dag door komen er allerlei gedachten door ons heen.  Natuurlijk kan denken handig zijn voor praktische dagelijkse zaken maar dat is echt maar een klein deel van alle gedachten die dagelijks voorbij komen.  De meeste gedachten zijn van minder praktische, meer piekerende of angstige aard.  Mind/ego pakt daar een leuke selectie van op en plakt er een keurig identificerend etiketje op. Ik ben dit wel/niet,  dit kan ik goed/slecht,  dat vind ik leuk/vervelend enz. Maar wie is die ‘ik’ die dat allemaal vind en die ervoor zorgt dat een identificatie met die gedachte wordt gemaakt… precies… de mind en het ego.  Als je echter bewust bent dat gedachten komen en gaan zonder dat je er iets mee hoeft te doen dan ben je de observant en waarnemer van die gedachten.  Als je die gedachtestroom kunt zien dan ben je ze dus ook niet!

En emoties… die hebben we toch ook allemaal?  Hoe zit het daar dan mee? Die bestaan toch echt wel want die ervaren we! Ja, emoties zijn net als gedachten, als je waarde toekent aan een emotie zal die heftig kunnen worden en de persoonlijkheid (die mind/ego gerelateerd is) ziet dan die emotie als realiteit en identificeert zich ermee.  Maar emoties zijn als het ware vingerwijzingen naar stukjes waar je naar kunt kijken, stukjes die ergens in jou leven/resoneren en gezien willen worden.  Als er verdriet is dan is er verdriet maar daar hoef je niets mee te doen. Zijn er tranen, dan zijn er tranen. Je hoeft niet te gaan zoeken naar de oorzaak van het verdriet, waar komt het vandaan, wat ‘moet’ ik er aan doen om het op te lossen… Nee, er is verdriet, niet meer en niet minder.  De sensatie van emoties mag je ervaren maar weet dat je die emotie niet bent want iets neemt waar dat die emotie er is!

Dus OK, je bent niet je lichaam, niet de gedachten, niet de emoties, niet de mind/ego die ervoor zorgt dat jij identificeert met iets dat je niet bent…  En het kan best wel gek of zelfs beangstigend zijn om je te realiseren dat alles wat je dacht dat je was niet werkelijk is. Dat de ‘ik’ die is ontwikkeld een illusie is die allerlei rollen speelt in het toneelstuk van jouw leven. Dat het slechts overtuigingen zijn over wie je denkt te zijn maar dat je dat in essentie dus helemaal niet bent. Want… als dat alles weg valt, wat blijft er dan over?  Wie neemt dit alles waar?  Wat neemt dit alles waar?

Alles waar ‘jij’ je mee identificeert houd je ook weg uit het nu, uit dit moment en dat geeft vaak angst, onvrede, lijden, onzekerheid enz.. Alle identificatie die plaatsvindt heeft te maken met toen en straks, met strijd, met zoeken naar, nooit met nu want het ego kan in het nu niet leven. En het gaat er juist om dat we volop in dit moment leren leven, vrij vanuit hart en ziel en niet uit het hoofd!  Gisteren is al voorbij en morgen is er ook nog niet, nee het leven vind alleen in DIT moment plaats, NU!!! Als we weer leren Zijn, als we leren voelen en leven vanuit het hart, het Zelf dan wordt het leven zoveel makkelijker en leuker. Echt!

Vera Helleman schrijft heel mooi; ‘Het gaat er niet om dat je jeZelf gaat vinden, maar dat je jeZelf gaat zijn” en “Het gaat er niet om dat je naar jeZelf gaat kijken maar dat je gaat kijken vanuit jeZelf”.  Ervaar het verschil in deze woorden, voel de verschuiving!

Het Zelf kan dus sensaties ervaren via het lichaam, gedachten en gevoelens… maar je bent dit alles niet..!  Dus als we het lichaam, de gedachten en gevoelens waarnemen vanuit het Bewustzijn en vanuit het Zelf kunnen kijken zal identificatie steeds minder plaats vinden totdat het uiteindelijk stopt. Dan is er alleen het ervaren van sensaties die ons iets kunnen leren. Dan BEN je. En ik zal zeker niet beweren dat het eenvoudig is om constant alert te zijn dat je niet oordeelt, niet identificeert, volledig in balans en in je hart bent en blijft! Nee zeker niet!!!
Maar… als je ervaart wat het is om te Zijn, al is het maar heel even, als deel van het geheel, dan is dat zo puur, zo prachtig, zo onvoorwaardelijk liefdevol dat het enorm stimuleert om alert te blijven! Ook de weg naar meer alertheid, naar waarheid, naar jeZelf is absoluut de moeite waard dus laat je niet uit het veld slaan als het even niet lukt, geniet ook van de weg zelf.  Neem alleen maar waar dat je even minder alert bent en breng je focus weer naar je hart, naar jeZelf en vervolg de weg die je loopt.  Uiteindelijk zal het Bewustzijn, wat je werkelijk bent, krachtiger aanwezig zijn dan ego/mind en zul je ervaren dat het licht in jou volop schijnt, dat het geluk wat je bent helder aanwezig is, dat de liefde die je bent overstroomt zonder oordeel, dat je precies bent waar je nu mag zijn en dat dat goed is.  Het vertrouwen op je innerlijke kompas staat dan aan en je bent op koers… :).

Zoals Osho zegt; ‘A man who is aware cannot move in the past, because it is no more. A man who is aware cannot move in the future, because it is not yet. A man who is aware lives in the present, herenow. Here is his only space, and now is his only time. And because he is only herenow, time as such disappears. Eternity is born, timelessness is born.’

Uiteindelijk is dat, in mijn ogen, een grote prachtige les van het leven. Het is de weg terug, uit het drukke manipulerende hoofd naar het liefdevolle stille hart. Terug naar een her-verbinding met dat wat je werkelijk bent zodat het leven geleefd kan worden zoals het ook werkelijk bedoeld is.  Terug naar een harmonie en eenheid die veel breder is dan we kunnen bevatten maar die we ‘ergens’ wel ervaren. Als de stem van het hoofd minder dominant wordt kunnen vele andere dingen op hun plek vallen, gaat het leven zelf stromen, voel je dat je in ‘de flow’ bent en alles minder energie kost. Dat is leven in het NU, een overgave aan het leven zelf…

Als jij werkelijk bent die je bent en als jij kijkt vanuit wie je bent, dan zal jouw frequentie zich vanzelf aanpassen aan de veranderende frequentie van de planeet en is het leven een stroming waarop je mag meedrijven.  Hoe meer je in overgave en vertrouwen kunt Zijn, hoe meer het Leven jou kan en zal geven. “Let every thought in your body be loving and automatically your frequency will rise, you will be a rimple that moves the universe…” want wij allen zijn het universum, wij allen zijn één, wij allen ZIJN en zo zijn jullie deel van mij en ik deel van jullie.  Er is geen ‘ik’ er is geen ‘jij’, er is alleen één.

 

WAT STAAT ER IN DE PRAKTIJK AGENDA?

Op afspraak Kundalini Healing -> Echt een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie. 
11-12 oktober Bewust Zijn – level 1 -> Wil je oprecht kijken naar de patronen, blokkades, trauma’s, overtuigingen, gewoonten e.d. die invloed hebben op jou en hoe je in je leven staat? Hier vrij in worden? Klik hier voor meer informatie.
13 oktober Oneness- Deeksha avond -> Oneness Blessing of Deeksha is een heerlijke, liefdevolle en krachtige energie. Kom het zelf ervaren, op afstand mee doen kan ook! Klik hier voor meer informatie.
. 14 en 16 oktober  Meditatie training -> Wil je ‘leren’ mediteren, meer weten over meditatie en de vele mogelijkheden en voordelen? Je visualisatie kracht vergroten? Dan is dit een hele leuke training! Dit is jouw kans!  Klik hier voor meer informatie en geef je snel op!
Er zijn nog plekken vrij…
22 oktober Meditatie avond -> Samen mediteren in een groep is echt super om te doen, je komt makkelijker in de flow en de stilte. Klik hier voor meer informatie.
1 en 2 november Bewust Zijn – level 2 -> Wil je verder ontwikkelen en de diepte in gaan met creëren en manifesteren? Bewust worden van de werking van ego en mind? De magie ontdekken, eigen maken en integreren in je leven? Klik hier voor meer informatie.
9 november Elohim -> Wat of wie zijn Elohim? Wil je ervaren wat het voor jou kan betekenen? Klik hier voor meer informatie.
7 of 21 december Engelenlicht -> Wil je meer weten over de Aartsengelen en hoe je contact kunt maken? Dan is dit een dag voor jou! Klik hier voor meer informatie.
13-14 december Bewust Zijn – level 3 -> In dit level gaan we de magie van het leven actiever onderzoeken, je eigen wijsheid en kennis op een dieper niveau wakker en bewust maken. Klik hier voor meer informatie.
2015  Opgestegen Meesters -> De Opgestegen Meesters willen graag bewuster contact met jou zodat ze je kunnen helpen het contact met jezelf op een dieper niveau te herstellen. Hoe? Klik hier voor meer informatie.

ALGEMEEN

Wil je gewoon iets vragen, een training volgen, activiteit bijwonen, sessie plannen?logo solera
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
Uitgebreide informatie over alle trainingen, healingen, massages etc. kun je vinden op mijn website; http://www.praktijksolera.com. Ook worden hier wijzigingen in de planning en de laatste nieuwtjes of bijzonderheden vermeld. Alle trainingen / avonden / sessies vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Komen de geplande data je niet goed uit maar wil je wel een training volgen, een activiteit plannen of op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

EN VERDER…

Je ruikt de herfst al in de natuur en de tekenen van herfst zijn ook al zichtbaar… de natuur is echt prachtig!!!
Maar het wordt nog even heerlijke weer dus geniet daar volop van de komende dagen!

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

 

 

 

 

Hierbij ook weer een paar mooie, boeiende dingen om te delen;
• Interessant artikel over Ayurveda, prana en ademen; Swara Yoga, Geheime Vedische Kennis door Vassant Lad die Ayurveda naar het Westen heeft gebracht. (check of de link nog werkt….) of kijk anders op deze link voor video’s of deze link voor meer informatie over Ayurveda.
• Mocht je een avondje vrij zijn zonder invulling… hierbij een lijst met 200 bewustzijn verhogende documentaires!
• Wil je voor nog geen €1000,- een bio-huis willen leren bouwen in een eco-community in Spanje??? Check this out… De workshop is van 19-26 oktober!
• Gewoon… omdat het zo mooi is, luister even in alle rust… Remember  van Omkara & Mooji…
• Wil je op eigenlijk op een andere manier (gaan) wonen?  Kijk dan eens naar dit artikel met doorverwijzingen naar diverse sites; Anders wonen Anders leven.
• Ondanks het minder goede geluid is dit een interessante video van David Wilcock, gestoeld op documentatie, wetenschappelijk bewijs e.d. vanaf 1950 over UFO en ‘Aliens’, over het regenboog lichaam, over voedsel als een wapen, over veranderingen op de planeet en de locatie van de planeet in het zonnestelsel en nog meer…. Contact in the Desert 2014 David Wilcock UFO & Ancient ALIENs Documentary.  Veel van wat hij zegt wordt door sommigen afgedaan als onzin maar luister naar wat hij zegt, kijk eens goed om je heen en maak de balans op voor jezelf…
• Hierbij een prachtige en heldere boodschap van AE Michael door Ronna Herman, echt de moeite waard om te lezen.
• Hier een paar muzikale ontdekkingen; 25 Spiritually Inspired Conscious DJ’s & Producers You Should Be Listening To Ontdek ze zelf en laat je verrassen door andere gave hedendaagse muziek!
25 ‘lessen’ van Kahlil Gabran, mooie inspiratie.. 🙂
• Artikel over inzichten en waar je naar kunt kijken na het ontwaken…, lees het hier.
• Kort filmpje om op een andere manier rekensommen te maken!  Komt uit Japan, check-it-out want het is echt eenvoudig!

Astrologische informatie
Lees dit artikel voor uitgebreide informatie over wat ons astrologisch in oktober staat te wachten, lijkt een 8-baan te worden…
•  21 december      winter zonnewende

 

TOT BESLUIT

   SO      AND   

 

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com. Dankjewel!

NOTE:
Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

2 gedachtes over “Waarnemen in Oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s