Voorjaar…

Hallo allemaal!

Horen jullie het ook al? De vogels die in de vroege ochtend hun blijdschap uiten? Luid fluitend het voorjaar toezingen? Worden jullie daar ook altijd zo blij van?  Ik wel!  Deze week ben ik al een paar keer vroeg wakker gezongen door de vogels die, ook hier in de stad, het voorjaar aankondigen.  De crocussen staan her en der al overvloedig te pronken met hun mooie kleuren en hebben er echt zin in! De dagen worden langer, de zon warmer.

De energie is duidelijk uit de winterslaap aan het komen en wij kunnen daar heerlijk in meegaan.  Want ook wij, de mensheid, ervaart dat kriebeltje van binnen die ieder voorjaar teweeg brengt. Zoals de natuur zich de hele winter heeft terug getrokken om krachten op te doen, zo hebben wij dat ook gedaan.  In de winter zijn we vaak meer binnen, gordijnen dicht, knus op de bank en bij de haard (als je die hebt :)).  De winter is een tijd van bezinning. De langere avonden nodigen uit om te overdenken, te mijmeren, te laten bezinken, rust te nemen, reserve op te bouwen, nieuwe ideeën te laten rijpen…

En als dan het voorjaar komt, al is het nog zo voorzichtig en kan vader winter ook nog wel een duit in het zakje gaan doen, gaat het hart weer wat krachtiger zingen. Krijgen we weer zin in nieuwe dingen, ontdekkingen, ontwikkelingen. Komt er een doorbraak in iets waar je al langer op loopt te broeden of wil je er weer op uit gaan trekken, plannen maken, schoonmaken en opruimen… Je hebt weer nieuwe energie lijkt het wel!

Moeder natuur ook, kijk maar eens wat de grond al uit spuit, al die kleurige voorjaarsbloemen. Zie de dik20150219_094040[1]ke knoppen aan struiken en bomen wachtend om open te barsten als de tijd rijp is. We kunnen veel leren van de natuur. Wil de mens nog wel eens snel snel iets willen, de natuur wacht altijd de juiste tijd af.

Dus wees als de natuur. Bruist het in jou van nieuwe voorjaarsenergie?  Heb je alweer hééééél veel leuke plannen? Voor kleinere projecten zou ik zeggen; gewoon doen (opruimen of schoonmaken bijvoorbeeld)!  Voor grotere meer drastische plannen? Neem dan toch even wat afstand van het enthousiasme en kijk of deze grote verandering die je wilt uitvoeren ook echt zo drastisch moet of dat er ook andere opties of prioriteiten zijn. Check of het de juiste tijd is, neem even tijd om in je hart te zijn en te ervaren-voelen-weten of dit het goede moment is om je leven op de kop te zetten of dat het ook anders kan of later of…

In de natuur ervaar ik een wisselwerking tussen alle energieën.  Ik kom er tot rust, ervaar de heldere zuivere energie, voel mij één met het bos, de heide, wolken, vogels, regen en wind. Het is als een stopcontact voor mij. Soms is er een vermoeidheid, te lang achter de pc, teveel dingen tegelijk die aandacht nodig hebben. Dan ga ik toch even een ‘ommetje’ maken want al ben ik maar een half uur in de natuur, ik kom opgeladen en in balans weer thuis! In de natuur kan ik makkelijker afstand nemen, dan ben ik gewoon, dan hoeft er ineens niets meer wat eerst zo dringend leek.

Alleen de mind, die enorme gedachtenwolk, ‘wil’ van alles. Het Zelf hoeft niets, die is gewoon. Wat niet wil zeggen dat er niets gebeurt of wordt gedaan. Maar het komt niet meer uit die enorme gedachtestroom die er vroeger altijd was. Het werk gaat door, de boodschappen, de sociale contacten, alles is er en wat gedaan wil worden komt vanzelf voorbij. Hoe meer het ‘ik’ op de achtergrond verdwijnt hoe beter ik de natuur begrijp en het leven durf te leven zoals het bedoeld is. Dankbaar voor alles wat er is, de overvloed die het leven is, de vreugde in het hart, al die kleine prachtige momenten.

De reis naar zelfrealisatie is een prachtige reis, zeker niet altijd makkelijk want er zijn hobbels te nemen. De weg naar binnen, voorbij het ego gaan, de illusie van de maatschappij doorzien, je eigen muren afbreken, je verdedigings- mechanisme doorzien en loslaten… authentiek worden, dat wat je werkelijk bent! Dat is leerzaam, ont-dekkend en prachtig!!!

Er is een enorm vertrouwen in mij dat het leven mij precies dat aanreikt wat ik nodig heb, op de juiste tijd. Net als de natuur weet wanneer het tijd is voor verandering. Zo weet ik ook dat veranderingen zullen komen en het ‘ik’ zal niet meer in de weg gaan staan zodat al die mooie verrassingen ook werkelijk op mijn pad kunnen komen. Het leven is om te leven, puur, zonder angst, in dit moment, met open hart, passie, dankbaarheid, vreugde, liefde… Meegaand op de stroming van het leven zelf, op dat wat in mij leeft en mag manifesteren en als een kind niet wetend wat komt maar omarmend wat is.

Het gevoel dat nu in mij leeft is als een dikke knop aan de boom of struik. Vol levenskracht en passie om te ontluiken, de wereld te ontdekken maar vooral om te Zijn.  Tevreden als een blad aan de boom die de krachten van de aarde door zich heen voelt stromen en de wind die speelt, de zon die verwarmt en de regen die verkoelt.

En dat wens ik ieder toe! Ik wens ieder de authenticiteit van het zelf toe, wees wie of wat je werkelijk bent. Blijf niet hangen in ideeën die anderen over jou hebben. Onderzoek wat jij wilt, onderzoek het vanuit je hart en volg die subtiele impulsen die uit je hart komen. Denk niet teveel over alle negatieve dingen die er misschien uit voort kunnen vloeien want dan zul je ook nooit ontdekken wat het je wel kan brengen! Leven is soms ‘risico’ nemen als je het verstandelijk bekijkt maar onderzoeken wat iets je wel kan brengen… tja… dat is!

EN VERDER…

De jaarlijkse Lotus beurs
Zondag 15 maart vindt in Houten weer de jaarlijkse Lotusbeurs plaats. In 2015 staat Lotus in het teken van gezond en gelukkig zijn en kun je zien en ervaren wat je allemaal kunt doen om lekker in je vel te zitten. Omdat Europese regelgeving het geven van informatie over niet door de farmaceutische industrie geproduceerde geneesmiddelen vrijwel volledig verboden heeft, is Lotus nog één van de weinige plaatsen om je echt breed te oriënteren op nieuwe en bestaande alternatieve gezondheidszorg. En daarbij, natuurlijk zoals elk jaar lekker snuffelen en dwalen bij de stands met kristallen, etherische oliën, spirituele sieraden, boeken en andere bijzondere artikelen die je nergens anders vindt. En geniet dan tussendoor even op je gemak van onze biologische catering, terwijl je kijkt naar een demonstratie of mee danst op het activiteitenplein. En maak van de gelegenheid gebruik om een of meer van de circa vijftig lezingen te bezoeken.

Zonsverduistering
Op 20 maart is er een totale zonsverduistering die vooral boven de noordelijke Atlantische oceaan zichtbaar zal zijn. In Nederland zal de zon ongeveer 85% verduisterd zijn dus ook bij ons, gewoon in de ochtend tussen ongeveer 9.30 en 11.45 uur, zal het even donker zijn. Deze zonsverduistering zal, naar men zegt, helpen om het ego te verzwakken… Dat wil zeggen dat we ons dus bewuster kunnen worden van de invloed van het ego op ons denken, handelen en leven. Als je gaat zien en ervaren welke rol het ego speelt in jouw leven kun je veranderingen gaan aanbrengen om zo meer je eigen weg te kunnen gaan, meer vanuit je kern en hart dan vanuit overtuigingen en conditioneringen. Wauw, krijgen we zomaar hulp uit het universum om meer illusies te gaan doorzien!

Maansverduistering
Op 4 april komt er een totale maansverduistering, deze wordt ook wel bloedmaan genoemd en staat voor een keuze moment.

Jeff Foster
Op 26 april komt Jeff Foster naar Nederland in de Vrije School in Zeist. ‘How change and healing can happen when you get out of the way…’ Klik hier voor meer informatie.

Maandaanbieding;
Nieuw in de praktijk….. de strippenkaart. Een wat? Ja inderdaad, een strippenkaart! Voor alle basis massages en healingen. Iedere strip staat voor 15 minuten behandeltijd en kost €12,50 ipv €15,00 dus dat levert al snel een leuke besparing op! Je kunt kiezen uit de volgende kaarten;
3 strippen 45 minuten €37,50 ipv €45,-
5 strippen 75 minuten €62,50 ipv €75,-
10 strippen 150 minuten €125,00 ipv € 150,-
De kaart is 12 maanden geldig vanaf datum afgifte en is niet geldig icm met andere aanbiedingen en wellness behandelingen. Wil je een hydromed of combinatie massage dan wordt de toeslag á €5,00 per uur extra in rekening gebracht (pro-rato).

Kijk ook regelmatig op de aanbiedingen pagina van de website. Naast de vaste aanbiedingen zijn er namelijk ook wel eens interessante week of dagaanbiedingen!

Ook deze maand weer vele mooie, boeiende en gevarieerde dingen om te delen;
• Mooji;  Mind is Also an Aspect of Self en ook dit korte filmpje is echt mooi; Beyond the concept of Oneness. Mooji.tv is ook een nieuwe website waar je heel veel van teachings kunt vinden!
• Bentinho Massaro; een bijzondere live sessie ‘Become a manifestation powerhouse‘ die echt de moeite waard is.  Je bent wat je manifesteert en jij bent de enige die jouw werkelijkheid vorm geeft. Wees de creator en niet de ontvanger. Mooie geleide meditatie aan het einde. Wie alleen de meditatie wil horen (zien) klik op deze link; Be Your Preference.
• Wie meer wil weten over de ‘Teachings of Don Juan’ kan naar deze link luisteren. In bijna 3 luister-uren wordt je meegenomen door de kern van zijn teachings die zijn opgetekend door Carlos Castaneda. Ook super voor hen die de boeken van Castaneda hebben gelezen!
• Leuk artikel met kort filmpje; how to be anything and everything in existence.
• Astrologisch 2015, de Goddelijke ordening, door Manuela van der Knaap
• Een bijzonder interview met Eckhart Tolle waarin hij een persoonlijke visie deelt omtrent zijn achtergrond, het denken, het gevoel even geen deel te nemen aan het ‘gewone leven’ maar alleen maar te Zijn (om balans te vinden), make the present moment your friend and not your enemy en nog veel meer, aanrader om te zien!
• De wijsheid van het ijs, indringende oproep van Angaangaq Angakkorsuaq, een Eskimo Elder en Shaman. Hij praat over de het grote ijs, ijswijsheid en het smelten van het ijs: “Every single Iceberg born from Sermitsiaq, the Big Ice, carries away with it from Kalaallit Nunaat, Greenland, to the south, where most people live, a peace of History, but most importantly – a piece of enormous Wisdom which is now disappearing . Hij begint in eigen taal maar al snel gaat hij over op het engels. Luister…
• Leuk relativerend artikel over onvoorwaardelijke liefde van Sanne Burger.
• En mooi om naar te luisteren; Alan Watts over yoga… en meer…
• En de artikelen van Jelle – soChicken zijn altijd leuk om te lezen, deze bijvoorbeeld; Mensen houden van echte mensen – zo word je authentiek.

WAT STAAT ER IN DE PRAKTIJK AGENDA? 
•Op dinsdag 24 maart is er weer een Oneness Deeksha avond vanaf 19.30 uur, een avond om de Oneness energie volop te laten stromen. Iedereen is welkom dus geef je op en kom ook! Klik hier voor meer informatie.
• Op dinsdag 14 april is er weer een open meditatie avond. Zin om te komen en in een groepje te mediteren? Je bent van harte welkom en we starten om 19.30 uur! Klik hier voor meer informatie.
• Alleen op afspraak kun je de Kundalini Healing volgen. Echt een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie.
• Ook op afspraak kun je de Meditatie training volgen. Dit kan één-op-één of met een klein groepje. Super om te ‘leren’ mediteren om dichter bij jeZelf te komen! Klik hier voor meer informatie.
• Op verzoek is altijd een meditatie en/of deeksha ochtend/middag/avond te organiseren, bel even voor meer informatie.

ALGEMEEN
Wil je alleen maar iets vragen, een afspraak plannen of een training volgen?
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
Alle behandelingen / sessies / trainingen vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Wil je liever op een andere locatie iets organiseren, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

TOT BESLUIT

     

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

NOTE:
Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com. Dankjewel!

Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s