Zomer stilte…

Hallo allemaal!

Eind juni heb ik een paar dagen op een andere locatie mogen vertoeven. Heerlijk in de natuur met naast veel regen ook een stralende warme zon. Met vogelgeluiden, met bijen en hommel gezoem, met heuvels, dalen, luieren, wandelen, ontdekken en geen ‘bereik’. Dus geen PC, geen telefoon en geen TV (die ik trouwens al tijden niet meer heb). Ouderwets onbereikbaar en wat is dat soms heerlijk en helend!  Even een pas op de plaats maken midden in de natuur en de drukte van afgelopen maanden laten oplossen in de stilte. Even tijd voor het ‘binnenwerk’.

Stilte is helend, voor lichaam en geest. Stilte helpt niet alleen om de ruis van alledag te laten oplossen maar helpt ook om je weer bewust te worden van al die afleidingen, overtuigingen en conditioneringen. Stilte helpt om met aandacht terug te keren naar binnen waardoor je die zachte innerlijke stem, die innerlijke wijsheid-leiding-weten weer duidelijker kan horen vanuit die innerlijke plek die ik mijn stilteplek noem. En als je die stilte weer bewuster kunt waarnemen, ervaren en toestaan dan word je ook werkelijk stil. Dan zijn er geen gedachten, is er geen ‘moeten’, dan ben je. Dan hoeft er niets (want van wie ‘moet’ er toch telkens iets..), dan wil je ook niets, dan BEN je. En dan ervaar je dat je ook werkelijk deel bent van een groter geheel.  Want je keert terug naar je authentieke, oorspronkelijke Zelf, naar dat wat je werkelijk bent.

Als het stiller wordt in of om je heen dan merk je vaak dat je onrustig kunt worden van al die gedachten die juist dan extra voorbij lijken te komen. Als er geen afleiding is van buiten ga je waarnemen wat er binnen allemaal speelt. Hoeveel onrust er soms in lichaam en hoofd aanwezig kan zijn. En als je al die gedachten en onrust toestaat en er gewoon naar kan kijken, zonder dat je er iets mee wilt doen dan wordt het vanzelf stiller in jou.

Stilte kan b.v. ook ontstaan door meditatie, een wandeling in de natuur, door een ontspannen massage of een fijne energie- of klanksessie. Kun jij de stilte toelaten in jouw leven? Kun je met jeZelf uit de voeten als het in en om jou heen stil wordt? Of wordt je dan onrustig en wil je wat ‘doen’ om die stilte te ontwijken? Vlucht je voor wat er dan wellicht boven komt drijven, voor wat je liever niet wilt zien of voor iets waar je een oordeel op hebt of … Want als het stil is in en om jou heen dan kun je ook niet langer om jeZelf heen, om dat wat jou dwars zit, wat gezien wil worden, wat gehoord wil worden wat een plekje in jouw systeem wil hebben.  Vaak hoef je er ook niets mee te doen, alleen maar toestaan dat die onrust, boosheid, verdriet of wat zich ook aandient er mag zijn. Kijk wat het je wil vertellen want waar komt die onrust, boosheid, verdriet vandaan… Hou jij wel van oprecht jezelf of zoek je het buiten jezelf…

Als je meer innerlijke rust wilt, meer vrede, meer zijn wie je bent… dan wil de chaos in jou eerst gezien worden. En dat kan best ongemakkelijk zijn. Maar na chaos komt rust. Zo is het ook in de wereld. Het is nu chaos. Maar als we met ons allen de chaos in onszelf kunnen oplossen dan zal de chaos in de wereld ook oplossen. Je kunt geen nieuwe wereld bouwen op een chaotische fundering. Je kunt geen vrede ervaren als er nog veel onder ‘het tapijt’ ligt.

Dus is er nog wat werk aan de winkel. Ruim de laatste restjes op, kijk naar je patronen, je overtuigingen, je aannames, al die gewoontes en gedachten.  Kijk er naar, wees kritisch, is dit echt van jou, dient het jou nog, wat is de ‘les’ die je hier uit kunt halen enz.. Laat je er niet in meesleuren maar blijf objectief observeren en zie dat wat werkelijk is, wat waarheid is.

In dit moment is er niets, er is geen drama, er is geen lijden, er is geen emotie.  Deze dingen liggen in het verleden of in de toekomst, zelden in dit moment. En juist dit moment is het enige moment dat telt, waarin je bent. Als je aanwezig bent in het moment is er vrede, stilte, waarheid, dankbaarheid, een flow die geen zorgen kent waarin toch van alles wordt gedaan en voorbij komt. Een stroom van momenten die het leven is. En jij bent het leven!

Vind je dit lastig, zijn wat je werkelijk bent? Heb je af en toe een zetje in de richting nodig, een klankbord of een stukje ontspanning? Wil je het Zelf verder ont-dekken maar kom je even niet verder? Neem dan eens contact met mij op. Niet ‘ik’ bepaal wat goed is voor jou maar kan wel naar je luisteren en tips of handreiking geven, een richting wijzen.  Want uiteindelijk ben jij het die het leven leeft op jouw unieke eigen wijze manier.

NIEUW.. de praktijk komt naar jou toe!
Ken je dat gevoel, je voelt je lekker ontspannen na een massage of healing…  maar dan nog naar huis? Dat kan vanaf nu anders want… ik kom naar jou toe! Dezelfde handen, dezelfde massages, dezelfde helende energie maar… na de sessie kun je zo in je joggingpak op de bank na-soezen of na-genieten zonder dat je nog alert hoeft te zijn in het verkeer … Zo haal je meer ontspanning uit de massage of healing en ik neem na afloop de behandeltafel en spullen gewoon weer mee :). De thuis massage en/of healing is tegen het normale tarief plus een kilometer/reistijd vergoeding á €0,50 per kilometer (conform ANWB routeplanner).

ZOMER-AANBIEDING
Zin in een comfortabele ervaring en eens proberen hoe dat is? Ergens bij jou thuis een massage of healing op een rustige plek binnen of lekker buiten in de tuin of… waar jij dat prettig vind ? Dat kan! En in de maanden juli en augustus betaal je voor een thuis-sessie geen €60,- maar €50,- per uur (pro-rato) plus de vergoeding voor reistijd/kilometers!!!  Bel snel voor een afspraak of verwen iemand anders en geef het kado!

INSPIRATIE EN MEER
• Jeff Foster; 10 simple principles of spiritual awakening, helder verhaal.
• Als reminder want ook al weten we dit best wel… soms is het goed het nog een keer te lezen :).  10 punten om met minder stress te leven.
• Nasa ontdekt  de geluiden/muziek van planeten, interessant, luister zelf even…
Bashar wordt al jaren gechanneld door Darryl Anka, dit interview van 1 uur is met fragmenten van Bashar met de uitleg en interpretatie van Darryl.
• Mooi interview tussen Paul en Henk Smit, een zoon-vader gesprek, echt even kijken!
• Dit lijkt mij een boek om te lezen… Ik kom van de zon. Ook leuk om te zien is dit filmpje van een 9 jarige die heel helder kan verwoorden hoe hij het leven, universum en meer ziet.
• Het 7e linkje, het getal 7, de 7 chakra’s, geluksgetal enz.? Hoe verbind het getal 7 vele dingen? Kijk op het overzichtje.
Hier en nu is probleemloos, leuk artikel van Sochicken
• Voor de astro-mensen onder ons een astrologisch bericht voor juli. De 1e helft van de maand is rustig, de 2e kan onrustig zijn en wordt afgesloten met een zeldzame blauwe maan op 31 juli.
• Dit is een 60 seconden invitatie van Jeff Foster.
• Als afsluiter een kort filmpje van Mooji waarin hij je aanmoedigt om voorbij de persoonlijkheid te gaan, te ontdekken dat je bewustzijn bent… luister en kijk :).

WAT STAAT ER IN DE AGENDA? 
In Juli en Augustus staan er geen groepsactiviteiten in de agenda maar in september starten we weer! Wel is de praktijk de hele zomer gewoon open voor massage, wellnessenergiewerk en individuele sessies/trainingen.
• Dinsdag 8 september is er vanaf 19.30 een Oneness Deeksha avond. Gun jezelf een ‘oplaadmoment’, kom ervaren wat deze mooie energie voor jou kan doen, ervaar stilte en innerlijke rust… Klik hier voor meer informatie.
• Op woensdag 23 september is er weer een open meditatie avond. Zin om te komen en in een groepje te mediteren? Je bent van harte welkom en we starten om 19.30 uur! Klik hier voor meer informatie.
• Alleen op afspraak kun je de Kundalini Healing volgen. Echt een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie.
• Ook op afspraak kun je de Meditatie training volgen. Dit kan één-op-één of met een klein groepje. Super om te ‘leren’ mediteren om dichter bij jeZelf te komen! Klik hier voor meer informatie.
• Op verzoek is altijd een meditatie en/of deeksha ochtend/middag/avond te organiseren, bel even voor meer informatie.

Er wordt ook weer heel veel leuks georganiseerd deze zomer (overgenomen o.a. van Living Satsang) dus in juli en augustus hoef je je niet te vervelen:
• Lekker dansen op 5 juli… Beachparty’s met leuk programma van Nataraj: Nataraj/Club Lite Beachparty in Zandvoort. Alle info Nataraj.info
• Op 9 juli komt Byron Katie naar Amsterdam in de Westerkerk, thema is ‘Do the work and set yourself free!’ Adres is Prinsengracht 279, het is van 10:00 – 17:00, deur open om 09:00, €80,- aan de deur betalen, geen registratie vooraf mogelijk.
• 4-11 juli. Nog geen vakantieplannen? Wellicht is dit dan leuk; Swedens alternative No-Mind Festival is back! Let the mind melt into the heart and experience life from there. Welcome to an all-inclusive festival which can take you on the greatest journey of your life – into yourself. More than 50 workshop leaders and musicians including:
Mooji – Satsang – The Direct Recognition of Truth (Online via Skype) * Arjuna Ardagh – Radical Brilliance * Mirabai Ceiba – Sacred Chant Concert * Praful – Master Sax & Flute Player * Kareem Raihani – Ecstatic Dance & Party Nights * Deva Talasi – Heart Dance & Ceremonies *
• 22-26 juli;   Open up festival  Een creatief en vrijzinnig festival op kasteel De Berckt in Baarlo (Limburg) met een groot aanbod van activiteiten voor alle leeftijden. Het festival bestaat uit workshops, muziek, feest en verschillende vormen van samen zijn. Het eten is vegetarisch.We komen weer samen om te delen, spelen en ontdekken hoe het is om als een community te leven. Het thema voor dit jaar is: The Magic Space
• 29 juli – 5 augustus;  Silent retreat met Mooji in Monte Sahaje (Portugal). Klik hier voor meer informatie.
• 8 – 14 augustus;  Friendly Heart Festival. De Uelenspieghel Uffelte. Hoe zou het zijn totaal jezelf te zijn, authentiek in contact met anderen, voorbij alle ideeën en overtuigingen die je daarover hebt? Hoe zo het zijn de levendigheid die je bent voluit te leven en hierin eerlijk te zijn over de belemmeringen en contactvermijdingen die je zo goed kent? Hoezeer verlang je daar naar? Daar gaat FriendlyHeart dit jaar over. Hoe zou het zijn jezelf dat te geven? friendlyheart.nl
• 7 – 9 augustus;  Het Healing Festival op centrum Venwoude (Lage Vuursche) biedt drie dagen ieder dagdeel een keuze uit zeven Spirituele workshops. Het festival vindt plaats op een comfortabel landgoed met mooie werkruimtes en een glazen piramide als restaurant. Dit alles omringd door prachtige velden en bossen. Tussen de workshops door zijn er muziekoptredens en fantastisch biologische maaltijden.

ALGEMEEN
Wil je alleen maar iets vragen, een afspraak plannen of een activiteit/training volgen?
Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
Alle behandelingen / sessies / trainingen vinden plaats op locatie Evertsenstraat in Amersfoort. Wil je liever op een andere locatie iets organiseren b.v. bij jou thuis, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

TOT BESLUIT
Quotefancy-5122-3840x2160
Als je in stilte met jezelf leert zijn ervaar je innerlijke vrede
Als je in stilte met jezelf kunt zijn dan ben je vrede
Vrede is liefde, zonder oordeel, verwachtingen, verplichtingen
Liefde is, niet meer en niet minder.

Ik wens jullie allen een fantastische, rustige, vredige zomer, in dit moment

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

NOTE:
Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur deze nieuwsbrief/blog dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com. Dankjewel!

Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel graag met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s