Stille vrede…

Hallo allemaal!

Vandaag is het alweer 2 december, de laatste maand van het jaar. Een maand van cadeautjes, drukte, eten en drinken. Maar ook van introspectie, lichtjes, compassie, familie, vriendschap. Van vrede op aarde… De wereld lijkt op zijn kop te staan en toch is er elke ochtend een nieuwe dag.  Voor mij is iedere dag een nieuw geschenk. Iedere ademhaling is bijzonder. Ieder moment is bijzonder. Het Leven is bijzonder!

In de hectiek van alledag is het soms best een uitdaging om bij jezelf te blijven. Om niet mee te gaan in die externe buitenwereld maar om in contact te blijven met je interne binnenwereld. Met dat wat je bent, het Zelf of bewustzijn of hoe je het wilt noemen.
Als deel van een groot geheel. Nooit afgescheiden van het geheel, ook al denkt de persoon dat soms wel, al lijkt de ervaring alsof je er alleen voor staat. We hebben geleerd om de illusie te geloven. De illusie dat je die of die persoon bent, dat je dat of dat bent en zo ontstaat de identificatie met dat wat je denkt dat je bent. Maar ben je dat werkelijk? Kun je daar voorbij kijken, voorbij dat wat je denkt? Dat wat jij werkelijk bent is immers veel meer dan de persoon of de baan of de maatschappelijke status. Jij bent het Leven, het Zelf, het Bewustzijn!

Durf voorbij te gaan aan het denken en vind de innerlijke vrede, stilte, liefde en compassie. Keer met je aandacht naar binnen, naar je buik en je hart. Ervaar wat daar is, sta het toe, observeer het, je hoeft er niets mee, kijk gewoon wat er is in dat moment, in jou en accepteer wat er is, omarm het. Het wordt dan vanzelf rustiger in jou. En vanuit je innerlijke rustpunt, je innerlijke wereld, de stilte die je bent is de wereld prachtig. Is het een wonder. Ben je deel van het wonder!

Stilte is niet de afwezigheid van geluid of gedachten. Je registreert het ergens wel maar je hoeft er niets mee, geeft het geen aandacht. Zo blijft het allemaal op de achtergrond ipv op de voorgrond. Jij bepaalt tenslotte waar je aandacht aan geeft dus laat je niet verleiden door die externe en denk wereld maar keer naar binnen. Verblijf met je aandacht in jeZelf, dat geeft innerlijke rust. Van daaruit ontstaat vanzelf stilte. In stilte kun je weer horen wat jouw innerlijk stem zegt, voel je veel beter wat wel of niet past in dit moment. In stilte kun je ervaren wat je in wezen bent, hoef je alleen maar te Zijn.

Ik wens iedereen dit wonder van stilte zodat de mensheid  weer in verbinding komt met zichzelf, met het Zelf. Zodat de illusie van afgescheidenheid zichtbaar wordt en kan oplossen. Jij bent namelijk niet dit of dat, jij Bent! En jij bent ook die ander, ook de natuur, ook alles wat leeft. Wat je een ander aandoet… doe je ook jezelf aan… En als de mensheid dat weer kan ervaren zullen we de planeet en elkaar ook anders gaan behandelen. Dan pas kan er werkelijk vrede op aarde zijn. Vrede begint in jou, in mij. Daarom wens ik stilte… voor iedereen… zodat vrede kan zijn…

SPECIALE DECEMBER AANBIEDINGEN
20151120_093146Deze maand, in zeer beperkte oplage, potjes homemade scrub! Speciaal gemaakt voor de bijzondere werking en op basis van kruiden, keltisch zout en olie zodat de huid ook na de scrub zijdezacht gevoed is. Er zijn 4 verschillende geuren; Rozen, Lemongras, Kamille en Lavendel. Klik hier voor meer informatie. Deze maand van € 12,95 voor €10,00 per verpakking.

December is ook een cadeaumaand dus verras iemand met een (h)eerlijke behandeling naar keuze via de Solera cadeau-bon! Deze maand 10% korting op de behandeling die je iemand anders, of jezelf, gunt via de bon. Bonnen zijn 6 maanden geldig na datum afgifte. Bel of mail mij zodat je het voor Sinterklaas of Kerst in huis hebt 🙂 !

Bij iedere behandeling in de maand December natuurlijk ook een kleine geste kado!

INSPIRATIE EN MEER
•Zin in een 14-daagse yoga uitdaging? Doyouyoga bied deze nu gratis – online- aan! Ervaring niet nodig, kijk verder op deze site voor meer informatie!
• Helder verhaal over emoties. Lee Harris in 12 minuten video; A-Z Energy series.
• Dit is een mooie documentaire over de transformatie van deze tijd. Het laat niet alleen mooie beelden van Peru zien maar vooral de boodschap van respect en liefde voor moeder aarde, onze voorouders, alles wat leeft… Kijk zelf:  Pacha Illariy.
• De Gayatri mantra is voor velen bekend, is 1 van de oudste mantra’s, geschreven en gezongen in het Sanskriet. Hierbij een link naar de mantra naar een Indiase versie met uitleg per woord en zoals het eigenlijk hoort 108 x gezongen.
• Een inspirerende boodschap van Esther Hicks.  Must see.. en vooral luister naar wat ze zegt..!
• Deze documentaire van Tegenlicht; Advocaat van de aarde is absoluut een aanrader om te zien. Kunnen we de ecocide, zoals ze de vernietiging en milieuschade van onze planeet noemen, keren?
• Helder artikel van Sochicken; waarom problemen mooier zijn dan je denkt, lees je mee?  Lees deze ook eens… Hoe wordt je minder afhankelijk van je baan en salaris. Prima tips en overdenkingen!
• Soms komt er een verrassing voorbij, een mooie stem die ik nog niet kende bijvoorbeeld. Jai Jagdeesh, luister maar naar dit nummer; In Dreams.. !
• Een interview van Lilou Mace met Dain Heer, altijd goed om te bekijken :).
• Annamalai Swami is een ‘Self-realized disciple and long time attendant’ van Sri Ramana Maharshi. Dit is één van de weinige interviews met hem. De vragensteller komt er na ongeveer een half uur achter dat de vragen die hij wilde stellen… afijn, kijk zelf maar hoe het muntje valt! Dit is een ander interview uit 1993, op youtube gezet in 2013. Na een (wat langere) inleiding gaat het gesprek (na ongeveer half uur) veel over het Zelf en Zelfrealisatie. Bijzonder en mooi…
• Als laatste een Energy Forecast van Lee Harris voor de maand december.

WAT STAAT ER IN DE AGENDA? 
• Op afspraak kun je de 3 sessies van de  Kundalini Healing volgen. Echt een aanrader voor iedereen die vanuit eigen kracht wil leven! Klik hier voor meer informatie.
• Op maandag 14 december is er een Meditatie avond. Dit keer is het thema de stilte-meditatie! Durf jij het aan??? Je bent van harte welkom en we starten om 19.30 uur! Klik hier voor meer informatie. Wel graag even melden als je komt.
• Dinsdag 22 december is er vanaf 19.30 weer een Oneness Deeksha avond. Gun jezelf een heerlijk ‘oplaadmoment’, kom ervaren wat deze mooie energie voor jou kan doen, ervaar stilte en innerlijke rust… Klik hier voor meer informatie. Laat mij even weten als je wilt komen?
• En op verzoek is er altijd een meditatie en/of deeksha ochtend/middag/avond te organiseren op iedere gewenste locatie! Bel mij maar voor meer informatie.

En verder:
• 2 en 3 januari 2016 geeft Bentinho Massaro een weekend-event in Amsterdam in het Rhone Events & Congrescenter (bij de A5) en via deze link kun je meer informatie vinden. Eerst meer weten over Bentinho? Kijk eens naar zijn announcement of naar deze registratie. Op youtube is nog meer te vinden.
• Op 30 januari 2016 in de Melkweg te Amsterdam is een concert van Nahko and Medicine for the People. Kijk eens op hun website voor meer informatie of luister eens op youtube.
• In April 2016 zal Mari Boine waarschijnlijk een concert geven in Amsterdam… luister naar haar bijzondere muziek… en via deze link kun je veel meer youtube beluisteren. Meer info mbt data en locatie volgt..
• Tiger Singleton aka Tigmonk komt naar Nederland voor een 5-daagse retraite met gevarieerd programma. Van 22-26 juni 2016 in Venwoude te Lage Vuursche. Thema is The One Relationship, Connecting with Self, Others and All of Life. Klik hier voor meer informatie!
• Maandag 10 oktober 2016 geeft Snatam Kaur een concert in de Philharmonie te Haarlem van 20.15 – 22.45 uur.  Kaarten zijn reeds verkrijgbaar vanaf €42,50.

ALGEMEEN
• Wil je alleen maar iets vragen, een afspraak plannen of een activiteit/training volgen? Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
• Alle behandelingen / sessies / trainingen uitsluitend op afspraak, locatie Evertsenstraat in Amersfoort.
• Wil je liever op een andere locatie iets organiseren b.v. bij jou thuis, alleen of met een groepje…? Neem dan contact op met mij want dat kan natuurlijk ook!

TOT BESLUIT

    

Vanuit mijn hart,
Jeannette (Solera)

NOTE:
Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur dit bericht dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com of via de website. Dankjewel!

Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s