April 2016

Hallo allemaal! 

De lente is echt begonnen, de temperaturen gaan omhoog, de zon wint aan kracht, de knoppen van bomen staan op springen, de bollen spatten de grond uit, de natuur ontwaakt uit de winterslaap! Yeahhh… 🙂 En niet alleen de natuur wordt wakker en is in verandering… de hele wereld en alles wat leeft verandert! Ieder moment is alles weer nieuw, iedere tel is weer anders. Je bent echt nooit exact hetzelfde als 1 tel geleden. Misschien lijkt dat wel zo maar toch is dat niet zo. Iedere ademhaling is immers ook nooit gelijk aan de vorige. Iedere hartslag is immers anders dan de vorige en de volgende zal ook weer anders zijn.

Afgelopen weekend heb ik een mooie stilte-retraite gehad. Met aandacht terug naar binnen. Terug naar stilte, leegte, ruimte, niets… En in dat niets is een constante flow van aandacht in liefdevolle vrede. Steeds krachtiger ervaar ik die rustige innerlijke stilte. Hoe meer ik in die stilte verblijf hoe duidelijker de innerlijke leiding van inspiratie gehoord wordt, hoe meer ik mijn eigen unieke weg kan en wil volgen. Keuzes die gemaakt mogen worden komen als vanzelf boven drijven vanuit die stilte.

Inspiratie verschilt van intentie. Zoals Joe Vitale in zijn boek Zero Limits zegt; “Intentie is het speeltje van het verstand. Inspiratie is een richtlijn van het goddelijke”. Deze stelling is best interessant.
Intentie wordt ‘geboren’ in het hoofd (mind/ego). Het bedenkt iets en wil dat dan op die bedachte manier uitvoeren of manifesteren. Intentie is natuurlijk mooi maar als het uit het hoofd komt is het vaak niet wat het hart wil leven. Intentie is ook vrijblijvend. Want je kunt de intentie hebben om meer te gaan sporten, te stoppen met roken, minder te eten enz. maar vaak verzand zo’n intentie redelijk snel. In onze maatschappij is intentie belangrijk en wordt aan alle kanten gevoed. Ook in de spirituele wereld hoor je dit vaak maar het gaat vooral om de veel krachtiger, vanuit je eigen ‘diepte’ omhoog komende inspiratie. Die zal je veel verder brengen!

Inspiratie wordt gevonden als je kunt ‘horen’ en daarvoor is het nodig dat je uit het hoofd gaat, het stil maakt in jezelf. Alleen ‘jij’ weet immers wat in jou leeft en wat je nodig hebt om verder te groeien. Om van persoonlijk lijden naar persoonlijk leiden te gaan. Om die innerlijke inspiratie te ont-dekken. Om vanuit die innerlijke rust en stilte het Leven te laten ontvouwen zoals zich dat wil ontvouwen. En dat laatste gebeurt vaak op een hele andere manier dan je zelf had kunnen ‘bedenken’.

Je beste ideeën komen vaak naar boven als je rustig bent. Dus volg je inspiratie, die innerlijke drang, volg dat waar je echt blij van wordt. Als je vanuit inspiratie gaat leven en je zet je bewuste focus en aandacht daarop dan zal het veel vloeiender en sneller gaan. Je zou dus ook kunnen zeggen begin bij de inspiratie, daarna volgt bewuste aandacht waarna verandering kan/zal plaatsvinden.

Stil maken doe je door je bewuste aandacht vanuit het hoofd naar je hart te brengen, voel je aandacht in je hart, breng vervolgens alle aandacht naar je buik. Blijf met je volle aandacht in de buik, niet met je wilskracht maar voel je buik aandachtig. Bedenk er niet iets bij, alleen voelen. Dat is alles. Probeer het maar. Je zult merken dat het dan rustiger wordt in jou. Met aandacht in je basis zijn (hart en buik) is een hele directe manier om bij jezelf te zijn en blijven en van daaruit die innerlijke leiding te (gaan) horen.

Lukt het je niet goed om stil te worden, heb je tips nodig? In de praktijk ben je van harte welkom bij een meditatieavond of voor een persoonlijke sessie waarin we samen aan de slag kunnen gaan om meer helderheid te creëren, tips/oefeningen te delen enz. zodat je de stilte in jou leert voelen.

VERANDERING
Al een poosje had ik het gevoel dat het blog, zoals ik dat tot nu toe heb gedaan, niet meer klopt voor mij. Had al overwogen om ermee te stoppen maar dat was het niet. Moest ik dan meer of minder schrijven… Kon er niet goed de vinger opleggen en bleef dus in de oude format doorgaan totdat ik het helder zou krijgen. Dat moment is gekomen, de vorm van dit blog gaat veranderen. Ik zal namelijk geen linkjes meer delen. Ieder van ons is immers verantwoordelijk voor de eigen inspiratie. Door het stil te maken in jezelf kun je die zachte stille inspiratie stem horen. De informatie die voor jou bedoeld is zal, als je ervoor open staat, ook bij jou terecht gaan komen. Google eens op een onderwerp, via social media is ook heel veel informatie te vinden, loop eens een boekwinkel in en kijk welk boek je ‘roept’. Wellicht komt een antwoord op je innerlijke vraag wel via een opmerking van een collega of tijdens een gesprek met vrienden. Volg impulsen. Sta open voor wat op je pad komt. En heb je vragen, wil je iets delen of een klankbord nodig? Bel 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com!!!

AGENDA
Deeksha avond op woensdag 13 april. Kom jezelf onderdompelen in de heerlijke energie. Kijk hier voor meer informatie.
Ook op dinsdag 10 mei en dinsdag 14 juni staat een deeksha avond in de agenda.
Volle Grasmaan Meditatie op vrijdag 22 april. In de komende nacht zal er ook een meteorietenregen zijn, wordt een krachtige meditatie avond! Je bent van harte welkom en we starten om 19.30 uur! Klik hier voor meer informatie.
De volgende avond is op vrijdag 20 mei (Blauwe maan meditatie) en op maandag 20 juni (midzomer).
Beide avonden zijn open voor iedereen. Laat je even weten als je wilt komen? Dankjewel!

EN VERDER
• Wil je graag een thema ochtend/middag/avond organiseren op een door jou gekozen locatie? Alleen of met een groepje? Bel mij voor meer informatie en/of om de mogelijkheden te bespreken!
• Wil je alleen maar iets vragen, een afspraak plannen of een activiteit/training volgen? Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com.
• Alle behandelingen / sessies zijn op afspraak en op locatie Evertsenstraat in Amersfoort.

TOT BESLUIT

Vanuit mijn ❤ wens ik je een mooie maand waarin ik je graag weer persoonlijk  ont-moet.
Jeannette (Solera)

NOTE:
Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur dit bericht dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com of via de website. Dankjewel!

Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s