Beweging…

Hallo allemaal! 

Op deze mooie zomerse dag realiseer ik mij dat het alweer even geleden is dat ik jullie een bericht heb gestuurd.  De dagen en weken glijden voorbij en iedere planning wordt stelselmatig door het leven op zijn kop gezet.  Bedenk ik iets dat fijn of leuk zou zijn dan komt er iets anders voor in de plaats. Telkens verrassend, telkens vernieuwend, telkens uitdagend en nooit saai :).

En zo stroomt de zomer als een rivier verder en laat ik mij meedrijven en verrassen door de stroming. Door mee te bewegen op het ritme van de verrassingen worden soms deuren gesloten waardoor andere deuren weer kunnen openen. Word ik uitgedaagd om bij mezelf te blijven, dieper in het bewustzijn te zakken zodat ik kan ervaren wat gezien/gevoeld/geleefd wil worden. Te onderzoeken hoe het voor mij is, hoe het voor mij werkt, wat wil er diep van binnen ervaren of geleefd worden, wat wil een situatie mij vertellen. En ja dat is soms best uitdagend en vind ‘ik’ het lastig. Wil ik die confrontatie niet altijd direct herkennen of aangaan. Want groeien en ontwikkelen is mooi maar niet altijd de makkelijkste weg. Soms verval ik in oude gewoonten, in oude patronen, in bekende valkuilen. Gelukkig zie ik die beweging ook snel ontstaan waardoor ik er niet in mee ga of in ieder geval niet lang zodat ik observant kan zijn van wat er gebeurt.

In beweging zijn, mee bewegen, geeft mij ruimte, geeft vrijheid, geeft vreugde. Beweging wekt nieuwsgierigheid en leergierigheid. Stimuleert creativiteit. Geeft flexibiliteit maar bovenal versterkt het mijn vredige gevoel en innerlijke rust. Omdat ik meebeweeg met wat zich aandient vecht ik niet tegen dat wat is. Vechten kost energie, geeft stress, maakt emotioneel en naast mentale vermoeidheid gaat het fysieke lichaam zich dan ook moe voelen. Voor je het weet zit je in een cirkel die je heel goed kent maar niet meer wilt.

Het is veel fijner om rustig te aanschouwen wat zich aandient en te laten gebeuren wat wil gebeuren. Niet te vechten maar te omarmen wat het je wil zeggen, wat het je wil laten zien. Dat je zo’n aha-moment krijgt en kunt doorzien waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.  En geloof me, als je het werkelijk doorziet zal die oude situatie zich niet meer herhalen. Misschien heel even maar je herkent het vrijwel meteen zodat je de cirkel kunt doorbreken vanuit de beweging die het inzicht je heeft gegeven. Door afstand te nemen van alle emoties en rustig naar een situatie te kijken, ze te ‘aanschouwen’ en ‘observeren’ kun je mogelijkheden ontdekken die je anders niet zou zien.

Beweging ontstaat niet door iets te doen maar juist door niets te doen. Het ontstaat vanuit het bewustzijn, vanuit het leven zelf, vanuit het niets en vanuit het alles. Maar zeker niet door iets te willen doen. Beweging is verandering, is inzicht, is bewustwording, is groei…

Hoe ga jij om met beweging? Kun jij objectief en met liefde kijken naar de persoon die je bent met alles wat je bent, doet, denkt enz.? Kun jij volledig van  jezelf houden, gewoon zoals je bent en dus niet alleen van die dingen die je goed/mooi vind van/aan jezelf maar ook van al die andere kanten die jij ook bent?  Want ook dat is in beweging zijn! Door ook die kanten te omarmen als deel van jezelf. Door jouw licht op die schaduwkant te laten schijnen, daar beweging in te brengen zodat je bewust wordt van alles wat je bent… Durf jij die beweging aan te gaan?

Hoe ga jij om met beweging, in beweging komen, in beweging zijn? Wat is dat voor jou? Wil je dat met mij delen zodat we van elkaar kunnen leren en groeien?

NIEUWS
Nog zo’n beweging…  mijn ‘vakantie’ dit jaar zal gaan bestaan uit klussen en verhuizen want medio september mag ik de sleutels van mijn nieuwe onderkomen in ontvangst nemen! Ik ga van ruim schoollokaal naar compacte bovenwoning in Baarn. De praktijk zal meeverhuizen en meer informatie hierover volgt later.  Tot die tijd blijft de praktijk gewoon in Amersfoort op de huidige locatie!

MOGELIJKHEDEN
1. De praktijk blijft rond mijn verhuizing gewoon open voor een fijne massage, prachtige healing en/of verhelderend gesprek.  Aarzel dus niet als je voelt dat je toe bent aan een behandeling of even wilt ‘sparren’.
2. Wil jij alleen of met een groepje een bijzondere ochtend/middag/avond op een door jou gekozen locatie, over een bepaald onderwerp plannen?
Neem dan even contact met mij op zodat we informatie kunnen uitwisselen en mogelijkheden kunnen bespreken! Bel mij op 0650476656 of mail naar info@praktijksolera.com. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

TOT BESLUIT

Door te kijken, ontdekken, proberen en te doen ont-dek je zoveel meer in jezelf!

Liefs, Jeannette (Solera)

NOTE:
Wil je geen berichten meer ontvangen? Heb je vragen of aanvullingen, wil je meer weten? Bel of mail mij dan even! Mocht je mensen weten die ook geïnteresseerd zijn stuur dit bericht dan door en/of laten ze zich aanmelden via info@praktijksolera.com of via de website. Dankjewel!

Alle teksten uit dit bericht mogen vrij gedeeld worden maar wel met bronvermelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s